Obiceiuri și tradiții populare în Marțea Mare. Sinteză de AI

https://blog.revistaderecenzii.com

🔥 1. Curățenia gospodăriei continuă

  • Se continuă curățenia începută în Lunea Mare: se spală geamurile, se curăță curtea, se îngrijesc pomii, se aerisesc și se scutură hainele.
  • Gospodinele încep să coacă pasca, cozonacii și turtele, iar ouăle se pregătesc pentru înroșire, care se face de obicei în Joia Mare.
Continuă să citești

Pescuitorul de bureți. Proză de Panait Istrati

https://blog.revistaderecenzii.com

În vecinătatea Acropolei se afla, prin 1907 o stradă mărginașă a Atenei, care purta un nume ce-mi scapă. Strada asta și numele ei de atunci poate să mai existe și azi, după cum se poate foarte bine să-și fi schimbat numele sau să fi pierit cu totul.

Ceea ce-mi aduc însă aminte e că pe această stradă se găsea un restaurant cu o mică terasă, de unde privirea cădea glonț pe uimitorul templu de marmură, cocoțar pe muchea Acropolei. Și acest restaurant așa cum se întâmplă cu toate lucrurile mici dispuse în preajma celor uimitoare se numea, Dumnezeu știe de ce, „Locanda Acropoli“.

Continuă să citești

Informații culturale

https://blog.revistaderecenzii.com

* Teatrul Național Radiofonic prezintă în premieră absolută, marți, 15 aprilie, de la ora 19:00, la Radio România Cultural: „NINA – o biografie poetică”. Dramatizare de Rodica Mandache, după fragmente din volumele: „Spectacol în aer liber – o altă monografie a Dragostei”, „Memoria ca zestre”, „O mie de Poeme” de Nina Cassian. Adaptarea radiofonică: Magda Duțu. Regia artistică: Diana Mihailopol. În distribuție: Rodica Mandache, Cezar Antal, Ana Maria Bălescu, Cristina Constantinescu, Catinca Radu, Alin Aronovici. Regia se studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Luiza Mateescu. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Redactor și coordonator de proiect: Magda Duțu.

Continuă să citești