CINEMATOUR KIDS – PRIMA CARAVANĂ DE FILME PENTRU COPII
A AVUT, ÎN PRIMA LUNĂ,
PESTE 1800 DE SPECTATORI!!!
Pe 3 septembrie a început CINEMATOUR KIDS – prima caravană de filme pentru copii din România. Au fost introduse în acest tur 12 filme noi produse în Norvegia şi Islanda. Producţiile sunt aduse în România pentru a fi proiectate pentru copiii instituţionalizaţi, copiii romi şi copiii din localităţile fără cinematografe.
În prima lună aceste filme au adus în sălile de proiecţie peste peste 1800 de spectatori cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani din București, Craiova, comunele Brânceni și Bujoru din județul Teleorman.
Prima jumătate a caravanei s-a încheiat. Poveştile cinematografice cu maşina de poliţie care salvează şi creşte un pui de vultur, cu ciocanul cu puteri magice care salvează regatul lui Odin, prima iubire adevărată de la 10 ani, gândurile şi emoţiile unui băiat care urăşte fotbalul şi toate celelalte filme incluse în această caravana au bucurat sute de copii.
Un număr important dintre aceşti spectatori au fost pentru prima dată în viaţă la un film. Au părăsit cu greu sălile de proiecţii, dar fericiţi şi imitând noii eroi pe care i-au descoperit.
Caravana continuă. În luna octombrie se vor face proiecţii în centre cu copii instituţionalizaţi şi copii romi din Bucureşti şi Buzău şi în localităţile fără cinematografe funcţionale Râşnov, Făgăraş, Alexandria, Urlaţi.
CINEMATOUR KIDS este un proiect necesar României!
Prezentarea filmelor introduse în caravană și programul complet al proiecțiilor pot fi găsite pe www.cinematour.ro
________________________________________
CINEMATOUR KIDS este un proiect iniţiat şi implementat de ASOCIAȚIA ENKIDU
cu sprijinul: Norway Film Institut, Ambasada Regatului Norvegiei în România, Consulatul Islandei la București, Caoz Production Islanda
Parteneri: Primăria Municipiului Craiova, Primăria Orașului Râșnov, Primăria Municipiului Făgăraș, Primăria Comunei Bujoru, Primăria Comunei Brânceni, Primăria Municipiului Alexandria, Liceul Teoretic Brâncoveanu Vodă – Urlați, Asociatia Lindenfeld (Programul Educational „Ajungem Mari” ), Asociatia Policy Center ( Clubul de Educatie Alternativa )
Acest proiect de desfășoară în cadrul Programului „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” și este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.