Despre copilărie ca etapă importantă în dezvoltarea unei persoane
Copilăria constituie o etapa a vieții peste care nimeni nu trebuie să sară. Aceasta, ca si celelalte secvențe ale vieții, trebuie respectată, deoarece evitarea ei poate genera probleme în dezvoltarea unei persoane.
Primul argument adus in favoarea opiniei mele are legatura cu dezvoltarea in plan social a unei persoane. Cineva care nu si-a trait copilaria sau care nu a avut sansa la o copilarie va fi mereu retras, nu va forma relatii cu persoane de o varsta apropiata, se va comporta cu o maturitate cu mult peste cea necesara unei persoane. De exemplu, un copil caruia soarta nu i-a oferit o copilarie, care in loc sa se joace sau sa faca alte lucruri necesare varstei, se ocupa de intretinerea familiei, fiind singura persoana care poate face asta, cu timpul se va atasa de persoanele mai in varsta, iar gradul de maturitate va depasi cu mult varsta copilului.
Al doilea argument are legatura cu dezvoltarea intelectuala a unei persoane. In perioada copilariei, imaginatia atinge punctul maxim, aceasta fiind foarte importanta pentru dezvoltarea intelectuala. Atunci cand copilaria nu există, imaginatia nu se dezvoltă, astfel persoana nedezvoltandu-se din mai multe puncte de vedere. De exemplu, o persoana care in perioada copilariei si-a dezvoltat imaginatia, dupa ce va depasi perioada, va trece cu usurinta peste multe momente grele, efectul creat de imaginatie facandu-si simtita prezenta.
In concluzie, copilaria are un important rol in dezvoltarea unei persoane, aceasta fiind o etapa esentiala.