Adina Vața: Despre farmecul fiecărei vârste

images

Despre farmecul fiecărei vârste

 

Consider că o persoană poate fi fermecătoare din mai multe puncte de vedere, dar totuşi, cea mai fermecătoare rămâne vârsta, în funcţie de care, o persoană are anumite caracteristici atât fizice, cât şi morale care te atrag, care te farmecă.

Primul argument se referă la farmecul persoanelor tinere, cu o vârstă ce nu cuprinde maturitatea în totalitate. Acestea au un farmec aparte, unul neîntâlnit la celelalte categorii de vârste. Acesta se manifestă atât din punct de vedere moral, cât mai ales din punct de vedere fizic. Persoanele cu o vârsta mai fragedă, fără experienţa dată de ani sunt fermecătoare prin simpla lor naivitate, prin lucrurile imature, dar mai ales prin modul în care transformă prin simpla lor prezenţă o zi mohorâtă în una senină.

Al doilea argument se referă la persoanele de vârstă medie sau înaintată. La fel ca şi cealaltă categorie, şi aceasta au un farmec aparte, la ele primând cel moral. Spre deosebire de cele din prima categorie, acestea au experienţa anilor, fapt ce se face vizibil în farmecul lor. Acesta se exprimă prin sfaturile care de cele mai multe ori, dacă nu chiar tot timpul, sunt de mare ajutor, prin felul de a se comporta, dar şi prin uşurinţa prin care pot schimba desnodământul unei zile.

În concluzie, orice vârstă are farmecul ei, acesta fiind prezent până la ultima suflare, sau poate chiar şi după.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.