Adina Vața: Despre modul în care invidia afectează relaţiile interumane

descărcare (1)

Despre modul în care invidia afectează relaţiile interumane

 

Invidia este unul dintre sentimentele ce nu ar trebui să aparţină unei persoane. Aceasta face parte din caracterul fiecăruia, dar nu îşi arată faţa decât dacă noi îi permitem. Se spune că nu e bine să simţi invidie, dar uneori se strecoară afară şi în scurt timp te cuprinde.

Părerea mea este că invidia este unul dintre sentimentele cele mai urâte şi că aceasta nu ar trebui niciodată lăsată la suprafaţă. Unul din motivele pentru care nu este bine să fim invidioşi este acela că aceasta afectează relaţiile interumane.

Pentru a-mi susţine părerea voi utiliza câteva argumente ce sper să vă convingă. Primul meu argument se referă la faptul că invidia poate distruge prietenii, poate provoca conflicte sau te poate izola de celelalte persoane. O persoană ranchiunoasă nu va fi niciodată văzută cu aceiaşi ochi ca o persoană ce nu e invidioasă. Invidia nu va ieşi niciodată singură la suprafaţă, ci întotdeauna va aduce cu ea şi alte sentimente compromiţătoare unor relaţii interumane.

Al doilea argument se referă la invidie ca factor ce afectează relaţiile interfamiliale. De exemplu, un copil vede la altul un anumit telefon sau orice alt lucru ce familia sa nu şi-l permite: se duce acasă, îşi expune dorinţa, iar cum aceasta nu-i poate fi îndeplinită, copilul devine invidios pe cel ce îşi permite, dar în acelaşi timp şi relaţia cu părinţii se deteriorează, copilul devenind mai distant, reproşându-le acestora că din cauza lor ei nu similari celorlalți.

În concluzie, invidia este sentimentul ce nu trebuie alimentat, aceasta distrugând orice alt lucru pe care celelalte sentimente le-au construit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.