Adina Vața: Despre relatia dintre visuri si fapte in construirea viitorului

images

Despre relatia dintre visuri si fapte in construirea viitorului

Orice om are visuri. Niciodata visurile nu vor fi un lucru rau atata timp cat ele nu ne ocupa intreaga lumina, intregul timp. Un viitor construit pe visuri este un viitor nu intotdeauna realizabil. De cele mai multe ori, atunci cand iti construiesti viitorul este bine sa te bazezi pe fapte concrete, deoarece acestea sunt sigure si credibile.

In opinia mea, visurile reprezinta bazele unei activitati viitoare, dar pentru a-ti construi un viitor in adevaratul sens al cuvantului este nevoie de fapte. Atunci cand te gandesti la viitor, inconstientul isi proiecteaza imagini ce se transforma in visuri, imagini ce te vor urmari pana la realizare, insa acestea nu trebuie sa puna stapanire pe noi, deoarece ne pot distrage atentia de la realizare.

Un prim argument adus in favoarea opiniei mele se refera la faptul ca orice viitor se realizeaza mai intai prin visuri, iar apoi prin fapte, acestea din urma reprezentand partea concreta. Atunci cand te gandesti la viitor iti apar in minte tot felul de imagini ce ai vrea sa fie adevarate. Pentru a le realiza, este insa nevoie de fapte, deoarece atunci cand te pierzi in imagini si in visuri este posibil sa treaca timpul pe langa tine, iar viitorul nu va fi nici pe departe cel dorit de tine.

Al doilea argument se refera la persoanele ce au renuntat definitive la visurile copilariei, construindu-si viitorul perfect, dar probabil nu cel pe care l-au visat in copilarie. Este posibil ca aceste persoane sa nu se simta comod in acest viitor, deoarece, chiar daca este unul perfect, atunci cand retraiesc momentele copilariei sa-si aminteasca de aceste visuri si poate mai tarziu sa regrete. Nu este intotdeauna asa. Se poate intampla si contrariul. De exemplu, persoanele care au renuntat la faptele concrete si au ramas blocate in visuri risca sa nu isi construiasca viitorul dorit, poate nici macar unul la intamplare.

In concluzie, atunci cand este vorba despre construirea viitorului, trebuie sa existe o legatura intre visuri si fapte, acestea fiind folosite in cantitati normale, niciodata sa nu cadem intr-o extrema sau in alta, deoarece un viitor frumos se construieste exact ca o casa: la inceput schita (visurile), iar apoi constructia propriu-zisa (faptele).

Un comentariu la „Adina Vața: Despre relatia dintre visuri si fapte in construirea viitorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.