Adina Vața: Rolul părinților în viața tinerilor

Cum va place 1

Rolul părinților în viața tinerilor

Părerea mea este că părinții au cel mai important rol în viața unui tânăr, importanța fiind împărțită pe mai multe categorii.

Îmi voi susține părerea utilizând câteva argumente.

Primul se leagă de educație. Rolul părinților este acela de a-și educa și de a-și îndruma copiii. De exemplu, atunci când întâlnești un copil, un tânăr cu bun-simț, vei ști că părinții lui și-au luat rolul în serios. Este adevărat că mai există părinți a căror influență este doar teoretică, partea practică negăsindu-și locul.

Pe lângă îndrumare și educație, un părinte trebuie să-i ofere copilului și susținere. Al doilea argument se leagă de acest sprijin. De exemplu, părinții își susțin în general copiii în toate dimensiunile, din toate punctele de vedere, dar există și părinți care nu fac acest lucru, fiecare având motive întemeiate, cât și neîntemeiate. Acei tineri care au parte de sprijinul părinților se pot considera norocoși deoarece părinții își exercită rolul în totalitate. Cealaltă categorie de tineri, care nu este atât de norocoasă, nu are parte de toate bucuriile celeilalte, unii asumându-și rol de părinți pentru frații mai mici.

În concluzie, părinții au un rol important în viața tinerilor, viitorul acestora ghidându-se în mare parte pe acest rol și pe modul acestora de a-l exercita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.