Bianca Dinescu: Dezbatere publică – ediţie specială la TVR

https://blog.revistaderecenzii.com/

Dezbatere publică – ediţie specială la TVR

•       Tot ce trebuie să ştii despre vaccinarea anti-COVID-19, stimulent al imunităţii. Vineri, 22 octombrie, ora 21.00, în direct la TVR 1.Colegiul Medicilor din România şi Televiziunea Română organizează o dezbatere cu caracter de informare științifică, la care vor participa cei mai renumiţi medici din România, pentru a oferi răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale românilor cu privire la vaccinarea anti-COVID-19.


Multe dintre ţările europene par să îşi revină, încet, la normalitate, relaxând, pe rând, restricţiile impuse de pandemia de coronavirus ce a întors o lume întreagă cu susul în jos. Cu toate acestea, în țara noastră, pandemia se adâncește tot mai mult, numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor crescând de la o zi la alta. Spitalele sunt arhipline, nu mai sunt paturi la ATI, medicii sunt epuizați. DE CE ŞI, MAI ALES, CE E DE FĂCUT? Vineri, 22 octombrie, în cadrul unei dezbateri transmise în direct, Televiziunea Română, împreună cu Colegiul Medicilor din România, încearcă să ofere tuturor românilor explicaţiile de care au nevoie, informații științifice cu privire la vaccinarea anti-COVID-19  și să demonteze mituri sau informații de tip ”fake news” despre pandemie și vaccinare. „Ediţia specială” moderată de Alina Stancu se vede la TVR 1, vineri, de la ora 21.00.


Cât de gravă este situaţia? Cum ne protejăm? Ce ne oferă vaccinarea şi care sunt riscurile ei? De ce sunt mai mulți medici care se opun vehement vaccinării? Cum putem crește nivelul de încredere a oamenilor în corpul medical? Se recomandă vaccinarea pacienților cu boli endocrine autoimune, cu tromboze, cu afecţiuni cardiovasculare sau a femeilor însărcinate? Dar a copiilor? Care este adevărul în privinţa informaţiilor referitoare la faptul că dozele de vaccin sunt expirate? Ce resurse au – sau nu au – spitalele pentru tratarea bolnavilor de Covid-19? Cât de periculos este tratamentul la domiciliu, după surse găsite pe Internet? Ce este terapia cu anticorpi monoclonali şi cui îi este recomandată? Cu ce provocări se confruntă medicii de familie în procesul lor de vaccinare? Cu ce diferă situaţia din centrele ATI în valul 4 al pandemiei faţă de cele anterioare? Cum este afectată activitatea celorlalte specializări medicale în această perioadă? Are sau nu are efecte adverse pe termen lung vaccinul anti-covid?


Pentru a răspunde la toate aceste întrebări, dar şi la multe altele, în platoul TVR se vor afla medici implicaţi în gestionarea pandemiei în România: prof. dr. Daniel Coriu, Președinte Colegiul Medicilor din România, medic hematolog, dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru, conf. dr. Simin Aysel Florescu, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din Bucureşti, medic infecționist, şef lucr. dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medic pneumolog. Acestora li se vor alătura, prin intermediul platformelor online, alţi medici cu experienţă: dr. Valeria Herdea, vicepreședinte Colegiul Medicilor din România, medic de familie, dr. Gindrovel Dumitra, secretar general Colegiul Medicilor din România, medic de familie, dr. Carmen Pantiș, președinte Colegiul Medicilor Bihor, medic ATI, şef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV, conf. dr. Mihai Craiu, medic pediatru, prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI, medic ATI, dr. Adrian Marinescu, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, medic infecționist, prof. dr. Liana Pleș, medic Obstetrică-Ginecologie, dr. Florin Chirculescu, coordonatorul Secției de Chirurgie toracică, Spitalul Universitar de Urgență București, dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte Societatea Română de Cardiologie, medic cardiolog, respectiv prof. dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București, medic endocrinolog.


Ne vaccinăm? De ce? Milioane de întrebări. Milioane de știri şi informaţii. Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este subiectul fierbinte al momentului. Răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale românilor aflăm vineri, 22 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1.​

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *