Bogdan Jugănaru: FESTIVALUL FILMULUI LATINO-AMERICAN 20 – 27 mai 2013

afisfilme(1)(1)

FESTIVALUL FILMULUI LATINO-AMERICAN
20 – 27 mai 2013
Grupul Misiunilor Latinoamericane și Caraibiene în România (GRULAC) și Muzeul Național al Țăranului Român au plăcerea să informeze publicul că în perioada 20 – 27 mai 2013 vor găzdui un FESTIVAL AL FILMULUI LATINO – AMERICAN la Studioul Horia Bernea, cu prezentarea a 15 filme de lungmetraj și documentare.

Această mostră constituie un mesaj de apropiere de România, din partea regiunii atât de vaste și diverse a Americii Latine, un sub-continent cu peste 577 de milioane de locuitori. Filmele au fost premiate la diferite festivaluri internaționale, cu tematici care merg de la realitatea istorică, muzicală și socială, până la ficțiune în contextul cultural latino – american. Merită amintit faptul că la puțini ani de la inventarea celei de-a șaptea arte, au apărut primii cineaști latino – americani care zugrăveau, cu spontaneitate și prospețime, scene cotidiene, fapte istorice glorioase și aspecte din viața rurală, oameni și orașe care, în unele cazuri, au ajuns să facă parte din Patrimoniul Umanității.
Cineaști contemporani ca Glauber Rocha și Nelson Pereira dos Santos, Fernando Birri, Fernando Solanas, Tomas Gutierrez Alea și Santiago Alvarez, Raul Ruiz, Miguel Littin și Fernando Sariñana, reflectă în operele lor trăirile actuale, ritmul, simțirea și dezvoltarea cotidiană a Americii Latine.
Proiecțiile vor începe, zilnic, de la ora 18 și de la ora 20, iar ciclul se va inaugura pe 20 mai cu Republica Cuba, țară care coordonează, în acest semestru, activitățile comune ale Ambasadelor GRULAC. Celelalte proiecții vor avea loc după cum urmează: Argentina (marți, 21 mai), Brazilia (miercuri, 22 mai), Chile (joi, 23 mai), Mexic (vineri, 24 mai), Peru (sâmbătă, 25 mai), Uruguay (duminică, 26 mai) și Venezuela (luni, 27 mai).

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Programul filmelor:
Filmele vor fi proiectate de la ora 18.00
20 mai 2013 – CUBA 
CASA VIEJA (Casa veche)
ESENCIAS (Esenţe)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *