Calendarul zilei

https://blog.revistaderecenzii.com

451 – Hunii conduși de Attila au fost învinși pe Câmpiile Catalaunice, în ultima mare bătălie a Antichității. O coaliţie romano-vizigotă sub comanda generalului roman Flavius Aetius și a regelui vizigot Theodoric I a pus capăt expansiunii hunice în Europa occidentală. Regele vizigot și-a pierdut viața în această luptă. 

1837 – Victoria a devenit regină a Marii Britanii.

1867 – Președintele american Andrew Johnson a anunțat achiziționarea Alaskăi.

1940 – A fost inaugurat, la București, Institutul de Antropologie, întemeiat prin strădaniile doctorului Francisc Iosif Rainer (în prezent Institutul de Antropologie „Francisc Rainer” al Academiei Române).

1947 – Gangsterul american Bugsy Siegel a fost asasinat (n. 1906).

1954 – A fost inaugurat podul cu tablier metalic peste Dunăre la Giurgiu, numit Podul Prieteniei, pe atunci cel mai mare pod combinat (de cale ferată și rutier) din Europa.

1963 – Reprezentanți ai SUA și URSS au semnat un acord de instalare a „liniei fierbinți” între Washington și Moscova. Această linie telefonică a devenit operațională din luna august a anului 1963.

1969 – Și-a început mandatul prezidențial Georges Pompidou, succesorul generalului Charles de Gaulle la președinția Franței. 

1992 – Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea ca sfinți a voievodului Constantin Brâncoveanu și a copiilor lui, precum și a voievodului Ștefan cel Mare.

Sursa: https://historia.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *