„Când intraţi dumneavoastră pe scenă, parcă intră mai mulţi!”. Articol de Mihaela Berinde

„Când intraţi dumneavoastră pe scenă, parcă intră mai mulţi!”

E, poate, cel mai frumos compliment pe care l-a primit de la un spectator. Intră în scenă la „Nocturne” un mare povestitor, un clovn trist care îşi pune viaţa pe tavă: actorul Horaţiu Mălăele. Joi, 2 şi 9 decembrie, ora 23.00, la TVR 1.

„Trăim vremuri dificile, dar poate că nici nu merităm altceva. Să ne bucurăm că nu e mai rău, să improvizăm ceva şi să miroasă a viaţă. Viaţa e frumoasă, ce mama dracu’!”, asta ar spune clovnul din mine, admite actorul Horaţiu Mălăele, invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”, de la TVR 1. Pentru că are atâta poezie şi suflet de împărtăşit, ediţia „Nocturne” cu Horaţiu Mălăele va fi difuzată de TVR 1 în două părţi – joi, 2 şi 9 decembrie, de la ora 23.00.

Deşi suntem obişnuiţi să îl primim şi să îi acoperim apariţiile pe scenă sau la televiziune în hohote de râs, la „Nocturne”, realizatoarea Marina Constantinescu ne aduce în lumina reflectoarelor un altfel de personaj Horaţiu Mălăele: un mare povestitor, un clovn trist care îşi spune povestea.

Cu un profund respect, actorul, regizorul, caricaturistul şi scriitorul Horaţiu Mălăele aduce un tribut marilor personalităţi cu care se declară fericit că a fost contemporan: Toma Caragiu, Ion Caramitru, Emil Brumaru, Cătălina Buzoianu… „Stând în preajma lui Toma, a lui Dinică, a lui Moraru… mă gândesc că ar fi trebuit să fiu mult mai bun.” Oare tinerii actori îşi pun astfel de întrebări?

Ediţia „Nocturne” este şi despre cum vede rolul de… actor cel care a interpretat sute de roluri atât în teatru, cât şi în cinema: „Actorul e o plămadă foarte sensibilă, care se poate rătăci sau chiar muri la o singură jignire”, crede Horaţiu Mălăele.

Cel mai mare compliment care i s-a făcut vreodată, de la un spectator, sună astfel: „Când intraţi dumneavoastră pe scenă, parcă intră mai mulţi!”. Întrega poveste o vom afla la „Nocturne”, joi seară, când vom bucura de o ediţie scăldată în versuri interpretate de Horaţiu Mălăele.

„Viaţa trebuie trăită, ce mama dracu’!”. Şi alături de „Nocturne”! TVR 1 – joi, 2 şi 9 decembrie, de la ora 23.00.

Farmecul dialogurilor „Nocturne” ne cuprinde în fiecare joi, ora 23.00, la TVR 1. Mari personalităţi ale teatrului, filmului şi muzicii clasice vin în casele noastre. Actorii Emilia Popescu, Marcel Iureş, Dan Chişu, compozitorul şi cantautorul Nicu Alifantis, pianistul Dan Grigore s-au numărat printre invitaţii Marinei Constantinescu în noul sezon „Nocturne”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *