„Ceauşescu şi poporul” – de mâine, la TVR2 – în fiecare marți de la ora 20.00

“Când m-am apucat de lucru la acest proiect m-am gândit că nu vreau să trăiesc clipa în care fata mea Maria, acum doar un copil, o să îmi ceară socoteală că generaţia mea a fost împotriva unui „erou al naţiei”, care a făcut numai bine ţării şi care a fost ucis mişeleşte. M-am gândit că ea şi generaţia ei trebuie să ştie adevărul ca să nu rişte vreodată să se întoarcă în trecut, pe un drum greşit şi să nu ajungă să trăiască ororile comunismului de orice fel”, mărturiseşte Răzvan Butaru.

 

Vor fi prezentate de-a lungul serialului interviuri inedite cu: Ion Iliescu, Cornel Burtică, Mircea Maliţa, sau cu istoricii Marius Oprea, Florin Soare, Daniela Mustaţădespre cum era şi cum gândea Ceauşescu după ce a ajuns la putere.

Primul episod, de marţi, 13 decembrie, tratează perioada de început (1965 – 1971) – în care Ceauşescu a preluat şi şi-a consolidet puterea. Ion Iliescu şi academicianul Mircea Maliţa (fost Ministru Adjunct de Externe şi mai apoi Ambasador al României în SUA) vor relata ce s-a întâmplat cu adevărat în acea perioadă, care este adevărul despre cum a preluat puterea Ceauşescu, ce se ascunde în spatele discursului său din august 1968 împotriva invadării Cehoslovaciei de către URSS, care a fost momentul de cotitură în politica lui Ceauşescu şi care a fost declicul schimbărilor ce au urmat.

 

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+

Un comentariu la „„Ceauşescu şi poporul” – de mâine, la TVR2 – în fiecare marți de la ora 20.00

 1. Legea conservării nimicului

  De când tot scriu, să spun încerc,
  Cert adevăr să vi-l explic
  ( o fac și-acum, în acest …plic):
  – Toate se-nvârt în veșnic cerc!

  Petre Cazangiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.