Cel mai mare ţinut al conacelor, din cel mai mic judeţ din România. Articol de Mihaela Berinde

Cel mai mare ţinut al conacelor, din cel mai mic judeţ din România

La TVR 1, în noua ediţie „Exclusiv în România”, Cristian Tabără şi echipa sa ne propun o incursiune prin judeţul cu cele mai multe conace, supranumit şi imperiul cartofilor. Aflăm secretele celebrei pâini cu cartofi pe 21 noiembrie, la ora 17.00, la TVR 1.

Duminică, 21 noiembrie, echipa „Exclusiv în România” ajunge în cel mai mic judeţ din ţară, dar, totodată, în cel mai mare ţinut al conacelor. Judeţul Covasna se laudă cu cea mai mare densitate de conace – peste 160, iar dintre acestea, cele mai multe se află în satul Bicfalău. „Căutăm aceste conace pentru a afla cine le-a construit, de ce şi, mai ales, să vedem ce se mai întâmplă acum cu ele”, declară Marin Găbudean, producătorul „Exclusiv în România”. 

Covasna este, în egală măsură şi imperiul cartofilor, aşa că, alături de Cristian Tabără, vom încerca să aflăm şi secretele celebrei pâini cu cartofi făcute de secui la faţa locului. Mai mult, la Târgu Secuiesc există un celebru Atelier de Turtă Dulce, ţinut în viaţă de Szanto József. „Dantelăriile artistice de pe turta dulce executate cu măiestrie de către acesta sunt absolut spectaculoase”, ne asigură Cristi Tabără.

Tot în Covasna, mai precis la Dalnic, vom descoperi şi o terapie interesantă: TUSMA sau Terapia cu Unde Sonore în Mediul Acvatic. Sună pretenţios, dar ar putea fi un unicat mondial în domeniul terapiei. Vom vedea despre ce este vorba la „Exclusiv în România”, duminică, 21 noiembrie, ora 17.00, la TVR 1.

La Cernatul de Jos se află Muzeul Haszman Pal, ce poate fi considerat un veritabil muzeu al satului, deşi, în fapt, este vorba despre o colecţie privată care are câteva mii de piese cu care s-ar putea mândri orice muzeu al ţării.

Haideţi să colindăm, aşadar, prin Ţinutul Conacelor, duminică, 21 noiembrie, de la ora 17.00. Cu „Exclusiv în România”, la TVR 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *