Comunicat presă: BOOKFEST

Editura Adenium lansează cele mai recente apariții editoriale la Bookfest

 

În cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Editura Adenium lansează cel mai recent volum publicat în colecția „PunctRO. Proză”: Frumusețea lucrurilor trecătoare, semnat de Andrada Cooș.

Sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 12.30, la Cafeneaua literară „Kretzulescu” (C1), iubitorii de literatură sunt invitați la lansarea volumului de debut al Andradei Cooș, Frumusețea lucrurilor trecătoare. La eveniment vor participa Alexandra-Georgiana Andrei (PR manager Hyperliteratura.ro), Alexandra Gheorghe (niponolog, lect.dr. Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București) și Andrada Cooș. Evenimentul va fi prezentat de Andrada Fiscutean (jurnalist).

Andrada Cooș s-a născut în Reghin, județul Mureș și este absolventă a Departamentului de Jurnalism al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A urmat cursurile de creație literară ale Universității Brunel din Londra sub îndrumarea lui Fay Wheldon, după care a câștigat o bursă de cercetare la o renumită universitate din Kyoto. Cititoare avidă, Andrada a trăit în șase țări, are două tatuaje și o pasiune pentru toate lucrurile frumoase și geeky.

 

Proaspăt ajunsă în Japonia, Adriana încearcă să se integreze în viața studențească, cu rezultate îndoielnice. În cele din urmă, își găsește locul în rândul celorlalți studenți străini: australieni petrecăreți, englezi plini de ei, finlandezi scandalagii și, bineînțeles, singurul alt român pe care îl întâlnește acolo. Împreună, explorează temple, încearcă diverse chimonouri, participă la ceremonii, vizitează cluburi de jazz și travestiți și filosofează pe tema eternei fascinații japoneze. O perspectivă plină de umor asupra frumuseții, frustrărilor și nebuniei vieții într-una dintre cele mai admirate culturi din lume.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.