Concurs de debut pentru poezie, proză, eseu, bandă desenată & miniatură grafică.

Editura Adenium din Iaşi a lansat recent un concurs de debut pentru poezie, proză, eseu, bandă desenată & miniatură grafică.

Lucrările vor fi trimise până pe data de 31 mai, data poştei

Concursul, care este deschis tuturor autorilor de limbă română, indiferent dacă au domiciliul în ţară sau în străinătate, se va desfăşura anual şi face parte din strategia editurii de a sprijini autorii nedebutaţi (care încă nu au debutat în volum, indiferent de domeniu).

Concurenţii sunt invitaţi să expedieze prin poştă, pe adresa editurii (Aleea Copou, nr. 3, Iaşi), manuscrisele pe care doresc să le înscrie în concurs.

Coletul va conţine două plicuri: unul cu manuscrisul în format print şi electronic (CD, stick), celălalt cu datele de identificare ale concurentului (nume, prenume, adresă, număr de telefon, e-mail).

În locul numelui şi prenumelui, manuscrisele vor avea un motto, care va fi menţionat şi pe plicul care conţine datele de identificare.

Lucrările vor fi trimise la Editura Adenium până pe data de 31 mai 2013, data poştei.

Autorii premiaţi vor primi câte 50 de exemplare din cărţile lor

Într-o primă etapă, vor fi selectate cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare dintre cele patru categorii de opere supuse concursului. Ulterior, cele treizeci de manuscrise pentru genurile literare vor fi supuse atenţiei unui juriu alcătuit din scriitori şi critici literari.

Un alt juriu specializat va evalua propunerile din domeniul benzilor desenate & graficii miniaturale.

Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate câştigătoare lucrările care vor obţine cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriului.

Câştigătorii vor fi anunţaţi la începutul lunii septembrie.

Tipărirea volumelor declarate câştigătoare va începe imediat după anunţarea învingătorilor. Volumele vor fi lansate la Târgul de carte „Gaudeamus” de la Bucureşti şi se vor bucura de sprijinul integral al editurii în procesul de promovare.

Autorii premiaţi vor primi câte 50 de exemplare din cărţile lor pentru propria lor activitate de promovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *