Concursul Naţional „Ion Creangă“ de creaţie literară – Povești

Muzeul Literaturii Române Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, organizează la Muzeul „Ion Creangă“ (Bojdeuca), în zilele de 13 – 14 aprilie 2013, ediţia a XXI-a a Concursului Naţional „Ion Creangă“ de creaţie literară – Povesti. Sesiunea de inscrieri a fost deschisa si creatiile literare pot fi trimise pana in data de 27 martie 2013.

Potrivit organizatorilor, la acest concurs pot participa, indiferent de vârstă, creatorii care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Basarabia şi Bucovina, precum şi românii care trăiesc pe toate meridianele).

Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoţite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon se vor afla într-un plic sigilat – pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Poveşti scrise de copii“ sau „Poveşti scrise de adulţi“.

Textele care nu se  vor încadra acestor rigori nu vor fi luate în consideraţie.

Concurenţii vor expedia lucrările până la data de 27 martie 2013 (data poştei) pe adresa: Muzeul „Ion Creangă (Bojdeuca), str. Simion Bărnuţiu, nr. 4, Iaşi, cod 700118, tel. 0747499488.

Juriul, format din membri ai Uniunii Scriitorilor din România, va acorda următoarele premii în ziua de 13 aprilie 2013, în cadrul manifestărilor organizate de Muzeul Literaturii Române Iaşi, la împlinirea a 95 de ani de la inaugurarea BOJDEUCII ca prim muzeu literar memorial din România:

–    Premiul ION CREANGĂ al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Iaşi,
–    Premiul revistei Dacia literară şi al Societăţii Culturale Junimea ’90,
–    Premiul revistei Convorbiri literare,
–    Premiul Editurii „Princeps Edit“,
–    Premiul Editurii şi al revistei Cronica,
–    Premiul Editurii „Junimea“,
–    Premiul Editurii „Universitas XXI“,
–    Premiul Editurii „Danaster“ a Fundaţiei ECOART,
–    Premiul Editurii „Panfilius“,
–    Premiul Editurii „Timpul“,
–    Premiul  Galeriilor Anticariat „D. Grumăzescu“,
–    Premiul Bojdeucii „Ion Creangă“,
–    Premiul Studioului de Radio Iaşi,
–    Premiul Teatrului „Luceafărul“ Iaşi,
–    Premiul pentru Fantasy al Clubului UNESCO „Quasar”,
–    Menţiuni la Secţiunea copii

Poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul XV Poveştile de la Bojdeucă, ce va fi lansat în aprilie 2014. Totodata, in cadrul evenimentului va fi lansat volumul XIV Poveştile de la Bojdeucă, în care vor fi prezenţi autorii premiaţi la ediţia din anul 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *