Crăciun fericit la TVR 3!

Crăciun fericit la TVR 3!

Cu cea mai bogată ofertă de spectacole de toate genurile, de pe scenele din ţară  

TVR 3 vă invită să serbaţi Naşterea Domnului urmărind un program special care aduce, în principal, spectacole de toate genurile pentru toate gusturile: de la folclor, colinde şi tradiţii, până la spectacole de teatru, lirice, de balet şi operă clasică.

Primele evenimente de sărbătoare sunt la TVR 3 în transmisiune directă de la Timişoara – miercuri, 20 decembrie, de la ora 19.00 (cu  spectacolul aniversar prezentat de Iuliana Tudor „Ansamblul Timişul în sărbătoare”) şi vineri, 22 decembrie, de la ora 19.00 (cu evenimentul tradiţional „Timişoara în mişcare”). 

Sâmbătă seară, ne pregătim de Crăciun cu două filme de suflet: „Gara pentru doi” (de la ora 20.00) şi „Crăciunul la castel” (de la ora 23.15). Seara de Ajun la TVR 3 o petreceţi urmărind de la ora 20.00 piesa de teatru „Piatra din cas㔺i de la ora 22.00spectacolul „Din lumina unui Crăciun” susţinut de Fuego, care ne aduce magia sărbătorilor de iarnă. De la ora 23.00, TVR 3 vă invită urmăriţi Concertul de Crăciun şi Sfânta Liturghie – în transmisiune directă din Catedrala romano-catolică Sf. Iosif din Bucureşti.

Cele mai frumoase colinde româneşti vin la TVR 3 din întreaga ţară. Duminică, 24 decembrie (prima parte) şi luni, 25 decembrie (partea a doua) de la ora 19.00, programul Zestrea Ardealului ne aduce „Colinde la Palat” – de pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureş. În prima zi de Crăciun, la TVR 3 vin cu colinda şi cântece de sărbătoare artişti din Moldova (Viorica Macovei de la ora 8.00, Ansamblul studenţesc Arcanul de la 8,30 şi Ansamblul”Ciprian Porumbescu” de la ora 9.05), din Oltenia (Ansamblul Folcloric Maria Tănase de la ora 13.00), din Ardeal, Banat şi Bucovina (de la ora 15.00), din Baia-Mare (16.45).

Iubitorii spectacolelor lirice au la TVR 3, în fiecare zi, de la ora 20.00, un adevărat regal de balet şi opere clasice  iar în prima seară de Crăciun, TVR 3 a programat de la ora 22.15 un eveniment susţinut de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. Este vorba de concertul de Crăciun – Winter Delights. Vis de iarnă – ce cuprinde colinde din repertoriul international şi autohton.

TVR 3 oferă cultură, educaţie, evenimente de ţinută şi producţii regionale prin intermediul Studiourilor Teritoriale ale TVR. Astfel, TVR 3 este liantul care uneşte oferta programelor diverse (ştiri, sport, cultură, minorităţi) din principalele zone geografice ale ţării dar şi postul care aduce publicului larg filme clasice şi de artă, teatru, concerte din Festivalul Enescu şi alte festivaluri de muzică clasică, poezie, spectacole de operă şi de dans, interviuri cu personalităţi culturale române şi străine, evenimentele culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.