Cum mă ajută pe mine scrisul (faptul de a scrie) în viața de zi cu zi (I)

https://blog.revistaderecenzii.com/

Când, sub stresul diurn, nu-mi mai rămâne suflu să supraviețuiesc, mă duc la scris, fapt care devine, astfel, pentru mine, rezerva mea de viață.

Astăzi…

Am sau nu* motive de a mă considera sub vremi…

Plictisul erodează bucuria de a trăi. Este nevoie de o punte, pentru suflet, cu alt orizont. Deschid laptopul sau o carte și mintea se duce, pe cărarea vremii, oriunde mi se pare că au fost raze de lumină, precum aici: https://historia.ro/sectiune/general/distractiile-bucurestiului-interbelic-o-zi-de-2281758.html

Evocarea acelor timpuri (pe un site de istorie) îmi readuce dispoziția de a scrie, după ce, în interiorul meu sufletesc, am împrumutat, cu forța imaginației, modalitatea de a trăi atunci*, în perioada interbelică. Mă prevăd într-o casă dintr-un cartier central: forfota străzii mă anunță despre fervoarea oamenilor obișnuiți, ieșiți la plimbare, în „repaosul duminical”.

Sau trebuie să fi fost plăcut să-mi fi dus traiul și într-un cartier mărginaș: aș fi pășit, cu îndrăzneala eroului (din La țigănci de Mircea Eliade) de a sonda zone crepusculare, dar urbane, în vagonul tramvaiului electric. Până la destinație, probabil Calea Victoriei, arteră care l-a încântat și pe Cezar Petrescu (autorul unei cărți fix cu acest titlu: Calea Victoriei) aș fi agreat călătoria cu tramvaiul, pe a cărei durată, îmi făceam un plan ce magazine să colind sau care dintre comercianți deține bragă mai rece.

(Va urma)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *