„Arte, carte şi capricii”: de la aventuri în Africa, la proiecte fusion autohtone
În această săptămână, cu Liana Stanciu – sâmbătă, la TVR 2
Sâmbătă, 20 februarie, de la ora 21.10, la Arte, carte şi capricii, Liana Stanciu vă propune ca punct de pornire în călătoria săptămânală prin lumea artelor o cugetare aparţinând inegalabilului William Shakespeare: “lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori”. Astfel, invitatul special în această ediţie este directorul de scenă Victor Ioan Frunză care, prin spectacolele sale, reuşeşte să surprindă spectatorii prin stilul său unic. Din palmaresul său fac parte peste 180 de spectacole puse în scenă în teatre din România, Franţa, Germania, Ungaria, Slovacia, Cehia. A iniţiat TRUPA PE BUTOAIE – devenit primul „brand” teatral recunoscut şi transformat apoi în primul proiect de teatru independent de după 1989.
Şi rămânînd în sfera teatrului, la Arte, carte şi capricii urmăriţi o relatare despre cele mai recente premiere ale Naţionalului bucureştean care confirma din plin motto-ul sub care acesta îşi desfăşoară activitatea „un teatru nou pentru un public nou”. Spectacolele care au văzut lumina rampei la acest început de an surprind publicul cu montări îndrăzneţe semnate de regizorii Petrică Ionescu, Alexandru Dabija şi de mai tânărul lor coleg Bobi Pricop.
În această săptămână, la Arte, carte şi capricii puteţi urmări un reportaj despre cartea care (aşa cum s-a scris), ar putea să te facă “să-ţi vină să-ţi dai demisia, să pleci în lume, s-ar putea chiar să vrei să faci asta cu o motocicleta, s-ar putea să vrei să fii viu”. Este vorba de jurnalul unei călătorii pe întreg continentul african, de peste 55.000 de km în 14 luni – mai precis de cartea OYIBO, 2 OAMENI, O MOTOCICLETĂ, 14 LUNI ÎN AFRICA semnată de Ana Hogaş şi Ionut Florea.
Tot la capitolul publicistic, în această săptămână găsiţi o provocare inedită: aceea de a descoperi o lucrare ştiinţifică cu un titlu bulversant: , „Civilizaţia analfabetismului”!. Despre ce este vorba, aflaţi la Arte, carte şi capricii, alături de alte subiecte ale ediţiei precum noile evenimente ale ARCUB, proiecte fusion autohtone de ultimă oră, noutăţi din “cultura YouTube” şi multe, multe altele. Toate, în această sâmbătă, de la ora 21.10, la TVR 2.
Acest program poate fi urmărit în 20 februarie şi la TVR HD de la ora 21.50, precum şi online, pe portalul video TVR+.