Duminică, 18 septembrie, este programată piesa „Capul de Rățoi”, de Gheorghe Ciprian

https://blog.revistaderecenzii.com/

CASA DE PRODUCȚIE TVR VĂ PROPUNE „CAPUL DE RĂȚOI”

Duminică, 18 septembrie, este programată piesa „Capul de Rățoi”, de Gheorghe Ciprian.  Spectacolul va fi difuzat pe TVR Moldova la ora 22.40 și pe TVR Internațional la ora 23:00*.

Adaptare pentru televiziune de Ioana Prodan și Constantin Dicu.

În distribuție: George Mihăiță, Petre Lupu, Paul Chiribuță, Geo Costiniu, Mircea Albulescu, Anca Sigartău, Rodica Sanda Țuțuianu, Cornel Vulpe, Radu Duda, Mitică Iancu, Ruxandra Sireteanu, Mihai Bisericanu, Alexandru Bindea, Nicolae Dinică, Rudy Rosenfeld, Paul Nadolski, Sorin Medeleni, George Păunescu, Cosmin Șofron, Claudiu Romilă

Redactor: Ioana Prodan / Ilustrația muzicală: Lidia Danciu / Director de producție: Gabriela Scârneci / Costume: Carmen Rasowski / Decoruri: arh. Teodora Dinulescu, Eva Szantay / Director imagine: Beatrice Drugă / Regia de montaj: Emilia Andreescu.

Criviș, Macferlan, Bălălău și Pentagon sunt patru prieteni dintr-un orășel de provincie, care, în ciuda faptului că au ajuns la vârsta maturității continuă să facă farse ca pe vremea când erau studenți. Glumele lor se nasc dintr-o veritabilă filozofie de viață – refuză să renunțe la idealurile din tinerețe și îi ajuta pe ceilalți să-și dea jos măștile impuse de o societate ipocrită.

„Închiriază” un măr în grădina lui Mușat în care stabilesc sediul societății lor, locul în care încep să aibă o grămadă de admiratori. Această filosofie de viață le aduce însă și dușmani, în special pe Dacian, victimă a unei farse, care devine secretar de stat și reușeste să taie mărul. Cei patru nu renunță și găsesc o cale de răzbunare.

Era o lume extraordinară. Veneam în Televiziunea Română cu senzația că vin într-o familie. Probabil că și de asta performanțele noastre, ale actorilor, erau mari: ne simțeam foarte bine. Spectacolele se transmiteau în direct, la începuturi. Ce emoții fantastice aveam! Eram un copil. Nici măcar nu realizam că scriem istoria Teatrului Național de Televiziune, că vom face parte din această istorie a Televiziunii. Când se difuza spectacolul de teatru era o sărbătoare. Capul de rățoi este o piesă vedetă a televiziunii, vă invit să o vedeți!” – George Mihăiță

Sursa: http://teatru.tvr.ro/casa-de-produc-ie-tvr-va-propune-capul-de-ratoi_37480.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.