După mai bine de 30 de ani, muzica a revenit în viaţa ei

https://blog.revistaderecenzii.com/

După mai bine de 30 de ani, muzica a revenit în viaţa ei

Nu poţi scoate folclorul din sufletul românului – o dovedeşte una dintre concurentele serii de duminică la „Vedeta populară”. Poveşti emoţionante de viaţă, cântec şi suflet românesc, într-o nouă ediţie a emisiunii, pe 12 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

A crescut cu muzica populară, cântând alături de familia sa de oameni iubitori de folclor şi tradiţii. Viaţa a dus-o însă pe un drum diferit. S-a măritat foarte tânără, şi-a crescut cei doi copii şi a terminat o facultate. Dar muzica a revenit în viaţa ei când a avut mai mare nevoie, la moartea soţului. Aşa că, bănăţeanca de 54 de ani s-a înscris la Şcoala Populară de Arte şi a reînceput să cânte muzică populară. Acum vine la „Vedeta populară” să ne arate că folclorul se păstrează în suflet. Cea de-a şasea ediţie a emisiunii ne aduce alţi cinci concurenţi al căror talent va pune, cu siguranţă, juriul în dificultate. „Vedeta populară“ se vede pe 12 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1, precum şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional.

Concurenţa este puternică şi în această seară, cu atât mai mult cu cât mai sunt doar două ediţii până la Semifinală! Premiul întâi la Olimpiada Naţională de Canto Popular nu îl ia oricine, cu siguranţă! O bistriţeancă de 21 de ani a reuşit această performanţă, iar acum urcă pe scena „Vedeta populară” să-şi ia şi locul în Semifinală. Dacă va convinge şi juriul – vedem duminică, la TVR 1.

În aceeaşi ediţie, cunoaştem un tânăr din Teleorman care urmează să devină asistent medical, dar iubeşte fotbalul şi muzica populară, o moldoveancă din Iaşi care, de dragul muzicii, a plecat din satul natal la cămin şi o tânără din Gorj care face dansuri populare şi canto de la 6 ani.

Cu toţii sunt convinşi că merită locul în Semifinală, aşa că rămâne de văzut ce vor decide Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Leşe şi Bogdan Mihai Simion – cei cinci juraţi ai emisiunii. Orchestra Ansamblului Profesionist Maria Tănase, dirijor Nicolae Drăghia, manager Niculina Stoican, îi susţine pe toţi cu acompaniamentul momentelor muzicale.

„Vedeta populară” intră duminica seara în casele noastre, cu ale sale cântece şi tradiţii ce spun istoria acestui neam, cu oamenii ei plini de bucurie şi speranţă, cu muzicieni desăvârşiti şi cu poveşti emoţionante. Sezonul 7 al emisiunii realizate de Iuliana Tudor se vede la TVR 1, în fiecare duminică, de la ora 21.00. „Vedeta populară” se difuzează simultan şi la TVR Moldova şi TVR Internaţional.

​ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *