„Experimentul Piteşti”

https://blog.revistaderecenzii.com/

„Experimentul Piteşti”, un film susţinut de donaţiile actorilor, se lansează în toamnă şi va putea fi văzut în România şi în străinătate

„Experimentul Piteşti”. Cel mai dur episod al represiunii comuniste în România, pare încă ţinut sub tăcere. Dar Victoria Baltag, o regizoare ambiţioasă, a studiat timp de 10 ani şi vrea să dedice un film acestui episod trist al istoriei noastre. Însă nici autorităţile, nici sponsorii nu s-au grăbit să îi susţină proiectul. Aşa că, mai mulţi actori celebri au donat obiecte personale care vor fi vândute pentru a strânge fonduri.

A fost cel mai mare și cel mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul comunist. Experimentul Piteşti a distrus mii de oameni împreună cu generaţiile lor. Esența metodei folosite la Piteşti era transformarea victimelor în călăi.

Puţini ştiu ce s-a întâmplat în acele temniţe, în şcoli nu se învaţă despre asta. Regizoarea Victoria Baltag a creat un lungmetraj după 10 ani de muncă.

Ion Caramitru şi Victor Rebenciuc alături de alte personalităţi nu doar că au jucat în film, dar au contribuit şi cu donaţii. Au oferit obiecte personale care să fie vândute la licitaţie.

Rareş Lucaci, unul dintre actorii filmului, nu ştia nimic despre experimentul Piteşti când a început proiectul. A rămas însă pentru totdeauna marcat.

Lungmetrajul „Experimentul Piteşti” se lansează în toamnă şi va putea fi văzut în România şi în străinătate. Victoria Baltag crede că acest proiect poate distruge un cerc istoric dureros, poate comemora, pedepsi trecutul şi salva viitorul.

Sursa: http://stiri.tvr.ro/experimentul-pitesti–un-film-sustinut-de-donatiile-actorilor–se-lanseaza-in-toamna-si-va-putea-fi-vazut-in-romania-si-in-strainatate_889377.html#view

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *