Filmul „5 minute”, multipremiat Gopo și UCIN, sâmbătă la TVR3

https://blog.revistaderecenzii.com/

(w640) Mihai cali

O intervenție a jandarmilor, o investigație jurnalistică și mai multe întrebări despre toleranță, toate în drama „5 minute”, de Dan Chișu. Sâmbătă, 9 octombrie, la ora 23.00, la TVR3.

La Gala Premiilor Gopo din 2021, filmul 5 minute a câștigat patru trofee: Cel mai bun actor în rol principal (Mihai Călin), Cea mai bună actriță în rol principal (Diana Cavallioti), Cel mai bun actor în rol secundar (Emanuel Pârvu) și Cea mai bună actriță în rol secundar (Elvira Deatcu).

Tot în acest an, la Premiile UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), filmul a fost recompensat cu trei premii – pentru cel mai bun regizor, Dan Chișu, cel mai bun montaj, Letiția Ștefănescu, și cel mai bun actor în rol principal, Mihai Călin.

Drama 5 minute, scrisă și regizată de Dan Chișu, a avut premiera mondială programată în octombrie 2019, la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

Dan Chişu i-a ales în distribuție pe Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Lucian Ifrim, Șerban Pavlu, Anghel Damian, Ana Radu și Adrian Titieni.

Filmul este inspirat din evenimente reale. Într-un cinematograf din Bucureşti, rulează un film despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câţiva spectatori se ridică şi intră într-o altercaţie violentă cu membrii comunităţii LGBT prezenţi în sală. Presa acuză jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului, în urma căruia un tânăr este rănit şi ajunge la spital.

Drama se concentrează pe povestea lui Nicu Holban, omul care a condus echipa de jandarmi în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigaţie realizată de Liliana Calomfir, o jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei îndrăzneţe.

Titlul de lucru al acestei drame a fost Jandarmul.

Sursa: http://www.tvr.ro/filmul-5-minute-multipremiat-gopo-sambata-la-tvr3_33533.html#view

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.