Fragmentarium hispanic

Dumitru Vlăduț, Fragmentarium hispanic, Editura Eurostampa, Timișoara, 2012, 164 p. Preț: 12 lei (Pentru detalii, contactați-ne la adresa de e-mail: [email protected])

„Reunim în cartea de față cinci studii despre teoreticieni, critici, eseiști și poeți din Spania (Ortega y Gasset, Damaso Alonso, Carlos Bousoño, Ramon de Basterra) și alte trei despre un mare prozator și eseist al Argentinei, Ernesto Sábato. Analiza unor teme (…) ne-a oferit prilejul unor raportări comparatiste la spațiul cultural românesc. Am semnalat și ecouri românești, cum a fost cazul studiului despre Ortega y Gasset. În fine, teritoriul literar spaniol ne-a furnizat și o comprehensivă imagine a românității prin cartea unui scriitor și diplomat din anii Primului Război Mondial a cărei cercetare am întreprins-o cu toată dăruirea în ultimul articol”. Dumitru Vlăduț, în Argument.

Un comentariu la „Fragmentarium hispanic

  1. As dori si alte carti ale lui DUMITRU VLADUT pe langa FRAGMENTARIUM HISPANIC si colectia de cronici CARTI DIN DOUA VEACURI si sa mi le expediati ,contra ramburs prin curier pe adresa MARIA ARDELEAN… VA MULTUMESC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *