Grand Chess Tour 2022 începe la Bucureşti. Gari Kasparov, exclusiv la „Tema zilei” de la TVR 1. Articol de Bianca Dinescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Gari Kasparov

Grand Chess Tour 2022 începe la Bucureşti. Gari Kasparov, exclusiv la „Tema zilei” de la TVR 1

·        Cei mai buni şahişti din lume luptă pentru titlul mondial.

·        TVR – partener oficial al etapei din România, transmite în direct, la TVR 1, pe 4 mai, Deschiderea Grand Chess Tour (ora 16.00), precum şi un interviu acordat de Gari Kasparov, la „Tema zilei”, de la 19.00, în care va vorbi în exclusivitate despre cum e să i te opui lui Putin, despre complicitatea elitelor rusești cu regimul sau interzicerea participării sportivilor ruşi în competiții internaționale.

Unul dintre cele mai importante turnee mondiale de șah, care îi pune față în față pe cei mai buni jucători ai momentului, se desfășoară la București, în perioada 4-14 mai 2022. Fondat în urmă cu 14 ani de Gari Kasparov, cel mai bun șahist al tuturor timpurilor, circuitul popularizează șahul în toate colțurile lumii, aducând un plus în educație și în sferele sociale. În calitate de partener oficial al evenimentului din ţara noastră, Televiziunea Română oferă telespectatorilor săi cele mai importante momente ale competiţiei.

Deschiderea Grand Chess Tour România 2022, desfăşurată în Sala C.A. Rosetti de la Palatul Parlamentului, este transmisă în direct la TVR 1 miercuri, 4 mai, de la ora 16.00. În aceeaşi seară, multiplul campion mondial Gari Kasparov acordă un interviu în exclusivitateTeleviziunii Române, ca invitat al unei ediţii speciale „Tema zilei”, în direct, tot de la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Despre cum e să i te opui lui Putin, despre complicitatea elitelor rusești cu regimul sau interzicerea participării sportivilor ruşi în competiții internaționale aflăm mai multe la ora 19.00, la TVR 1.

În cadrul campionatului cu importanță strategică în stabilirea celui mai bun șahist al lumii, pasionații de șah au ocazia să urmărească partide incitante, jucate în format clasic, rapid și blitz. Ediția din 2022 a circuitului mondial Grand Chess Tour cuprinde 5 etape: Superbet Chess Classic România (4-15 mai), Superbet Rapid & Blitz Polonia (18-24 mai), SuperUnited Rapid & Blitz Croația (19-25 iulie), Saint Louis Rapid & Blitz (24-31 august) și Sinquefield Cup (31 august-13 septembrie).

Etapa din România va fi de șah clasic: șahiștii vor juca în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câștigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Cei mai buni 9 jucători de șah ai lumii (conform clasamentelor FIDE & USR), la care se adaugă wild-cardul român – Bogdan Deac vor putea fi văzuţi în cursul acestei ediţii. Premiile se ridică la suma de 350.000 dolari, iar valoarea totală a premiilor circuitului internațional depășește 1.400.000 dolari, clasând GCT printre turneele de șah cu cele mai mari premii.

Din 2019, turneul este prezent și în România prin intermediul Federației Române de Șah. Competiția este organizată de de GCT şi Federația Română de Șah, iar din 2019 se desfășoară şi la București. Pe tot parcursul perioadei 4-14 mai, telespectatorii vor fi la curent cu desfăşurarea competiţiei, prin ştiri şi materiale prezentate în cadrul „Telejurnalului” şi ale rubricilor Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *