În direct la TVR2: Concertul de deschidere a Concursului Enescu 2016- mâine, 3 sept.

afis concurs enescu 2016

TVR 2 transmite, în direct, Concertul de Gală ce deschide Concursul Enescu 2016

Sâmbătă, 3 septembrie, de la Ateneul Român

Concertul de deschidere a Concursului Internaţional George Enescu poate fi urmărit la TVR 2 în transmisiune directă de la Ateneul Român în două părţi, prezentatori fiind Camelia Văcaru si Alexandru Mija.

Astfel, de la 19.10, în prima parte a Concertului de Gală vor evolua soliştii Anna Ţifu (vioară), laureată a Concursului Enescu 2007, Valentin Răduţiu (violoncel), laureat al Concursului Enescu 2011 şi Mihai Ritivoiu (pian), laureat al Concursului Enescu 2011. Ei vor interpreta Triplul Concert pentru pian, vioară şi violoncel în Do Major op. 56 de Ludwig van Beethoven, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, dirijor Horia Andreescu. În cea de-a doua parte a concertului, de la ora 20.35, vor fi interpretate

piese de Sebastian Androne- „Tektonum” (lucrare câştigătoare a premiului I a secţiunii Compoziţie din cadrul Concursului „George Enescu” ediţia 2014) şi Ottorino Respighi – Poemul Simfonic „Pini di Roma”.

Între 3 şi 25 septembrie, 196 de tineri artişti din 38 de ţări (printre care Germania, Coreea de Sud, Italia, Spania, Franţa, România, Croaţia, Rusia, Cehia, China, SUA, Canada, Turcia, Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Japonia) vin la Bucureşti să-şi trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediţiei 2016 a Concursului Internaţional „George Enescu”.


Cele patru secţiuni de concurs sunt: Vioară (56 de artişti selectaţi de juriul de specialitate), Violoncel (53 de artişti selectaţi), Pian (53 de artişti) şi Compoziţie (34 de lucrări) – pentru care se jurizează lucrările (partiturile) tinerilor artişti intraţi în concurs.


O parte dintre cele mai importante evenimente din cadrul Concursului Enescu 2016 vor putea fi urmărite, în direct, la TVR 2.

Acest program este preluat şi de TVR HD, în 3 septembrie, de la ora 23.30.

Un comentariu la „În direct la TVR2: Concertul de deschidere a Concursului Enescu 2016- mâine, 3 sept.

 1. Osândă prin meloterapie

  Stresul – noaptea! – să-l înving,
  Pe lotrii ce ne fac …shopping,
  Să răpim (sub stele-i chem)
  O …Nocturnă de Chopin!

  Petre Cazangiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.