Introducere în Astrologie. Articol de Theodora Gherghină

https://blog.revistaderecenzii.com/

Introducere în Astrologie - PDF Free Download

După definiția din dicționar, Astrologia reprezintă un număr de ceremonii antice și practici divinatorii care pretind a discerne informații despre comportamentul oamenilor, cât si despre evenimente terestre prin studiul mișcării și poziției aștrilor, a constelațiilor sau a unor fenomene cerești.

Cu toate acestea, noi trebuie să înțelegem că astrologia este mult mai mult decât horoscopul zilnic auzit la televizor sau radio. Este bazată pe noțiunea că anumite corpuri celeste au o influență specifică asupra noastră, pe care noi putem apoi alege să o luăm în considerare, dar până la urmă avem liberul arbitru.

Prin urmare, practica astrologiei este menită să fie folosită mai mult ca un ghid.

Aceasta poate fi o unealtă foarte puternică în viețile noastre și cred că oricine poate învăța să o folosească. Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegem este acela că nu are cum să fie posibil și nici logic să împărțim umanitatea în douăsprezece zodii și să ne așteptăm ca toți acei oameni să fie la fel sau să treacă prin aceleași lucruri în același timp. La fel cum nu are sens să generalizăm. Putem presupune că o anumită zodie este mai amuzantă, sociabilă, dar este pur și simplu nerealist, deoarece ființele umane sunt mai complexe de atât, iar semnul astral, cunoscut în astrologie ca Soarele, nu este decât un ghid general al personalității și potențialului nostru. Dar chiar și așa, astrologia nu îți va putea spune niciodată întreaga poveste despre cine ești, iar să judecăm caracterul cuiva sau chiar al nostru doar pe baza semnului astral este ca și cum am judeca o carte exclusiv pe baza coperții. Uneori se întâmplă să avem noroc și să nimerim cu exactitate, dar de cele mai multe ori ne înșelam și așa apar problemele.

O altă mare convingere greșită pe care trebuie să o ocolim este compatibilitatea zodiilor, care nu este o regulă bătută în cuie. Știu că până acum majoritatea ne uităm la horoscop sau căutăm pe internet compatibilitatea dintre zodia noastră și a unei persoane, dar cum am și precizat mai sus – semnul astral nu este relevant cu restul astrogramei noastre. De aceea, singura modalitate de a face orice fel de evaluare a rezistenței oricărei fel de relație este analiza comparativă a celor două astrograme. În multe cupluri reușite, una dintre persoane are Soarele într-un anumit semn, iar cealaltă prezintă Luna sau Ascendentul în același semn. Astrologia tradițională ar spune că nu au cum să funcționeze împreună, dar atât din cele văzute, cât și din studii, mereu există potențial. Astrologia ne poate dezvălui detalii fascinante, atunci când avem dorința reală de a săpa puțin mai adânc.

Aceasta este, în esență, un cadru care ne permite să ne conectăm la ritmul propriei vieți, o unealtă pentru înțelegerea comportamentului uman al nostru și al celorlalți. După cum spune un mare astrolog: „Îmi place să mă gândesc la astrologie ca la eșafodajul necesar pentru renovare, dar, în acest caz, clădirea care trece prin transformări ești chiar tu!”.

Uneori Astrologia pare mai complexă decât este de fapt. La prima vedere, o astrogramă completă poate părea foarte complicată, chiar puțin descurajatoare. Însă aceasta seamănă foarte mult cu învățarea unei limbi străine, cu practică și răbdare o să reușești să descifrezi și să înțelegi limbajul astrelor. Primul pas ar fi calcularea astrogramei tale. Aceasta este ca o poză făcută cerului la momentul nașterii unei persoane. Data, ora și locul nașterii sunt folosite pentru a calcula pozițiile planetelor și pentru a face o hartă a felului în care sunt dispuse acestea în zodii și case. Astrograma poate fi generată pe orice site pe internet. O recomandare ar fi www.astro.cafeastrology.com. Dacă nu cunoști ora nașterii, bifezi căsuța „ora necunoscută”, dar nu vei afla ascendentul și casele în care se află planetele.

Planetele sunt  răspunsul la întrebarea “ce?”, mai exact, ce anume înseamnă respectiva planetă pentru tine, iar zodia este răspunsul la întrebarea “cum?”. Anume, cum se va mainifesta zodia, caracteristicile zodiei respective pentru o anumită planetă.

Următorul pas este să identifici toate planetele din astrograma ta, să notezi în ce zodie și în ce case se află.

Fiecare semn are un element corespondent: Semnele de apă (Rac, Scorpion, Pești) care sunt mult mai în ton cu emoțiile și intuiția lor față de alte semene. Semnele de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) care sunt stabili, direcți și de încredere. Semnele de aer (Gemeni, Balanța, Vărsător) sunt curioși, inteligenți și foarte sociabili. Și semnele de foc (Berbec, Leu, Săgetător) sunt pasionali, impulsivi, energici.

Acestea, bineînțeles, fiind doar niște caracteristici în mare ale semnelor, dar fiecare semn în parte are propriile caracteristici.

Așadar, pentru a putea descifra mai bine o astrogramă trebuie să ne notăm fiecare lucru găsit, apoi analizat cu atenție, astfel vom putea înțelege mai bine persoanele din jur, cât și pe noi înșine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.