Ion R. Popa: Dialog între generații. Proză scurtă

Dialog între generații

         Echipa managerială a Liceului Teoretic „Henri Coandă” din Craiova a inițiat o acțiune de o deosebită importanță în viața școlii, a profesorilor și învățătorilor acesteia, a întregului personal care își desfășoară activitatea în această prestigioasă unitate de învățământ: un dialog între generațiile de ieri și de astăzi de educatori, modelatori de personalități și făuritori de caractere din acest liceu.

         Dialogul se dorește a avea loc în fiecare an, cu același prilej, al Zilei Internaționale a Educației. „E o împrejurare fericită cea care ne reunește astăzi, căci nu e puțin lucru și nicidecum neînsemnat ca generațiile să-și dea mâna peste timp și să se bucure împreună” la un bilanț  fructuos, a specificat directoarea liceului, profesoara Mihaela Brumar.

         În continuare, părintele-profesor și autor al mai multor cărți, P.C. Ioan Ioanicescu, în cuvinte pline de înțelepciune și de har duhovnicesc, s-a referit la raporturile interumane, la continuitatea și vâltorile vieții, la succesiunea generațiilor și aportul fiecăreia la progresul social.

         Un moment emoționant l-a constituit omagierea celor cinci cadre didactice pensionate în cursul acestui an: Gheorghe Tănase, Minodora Ioana, Ionel Ciucă, Polina Zamfir și Cornelia Popescu; acestora le-au fost înmânate o plachetă și frumoase coșulețe cu flori, în aplauzele asistenței.

         Cuvinte emoționante în plen au rostit atât …seniorii cât și … juniorii, dar discuțiile s-au „încins” la o ceașcă de cafea și un pahar de suc, alături de preparatele casei.  Au fost depănate amintiri despre munca la catedră, despre diverși elevi, despre familii, despre progresele școlii …

         La despărțire am văzut din nou lacrimi, dar însoțite de promisiunea și speranța unei noi întâlniri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.