Lansare Adenium la București

Afis_Lansare de carte_In Gaura

COMUNICAT DE PRESĂ

Adenium lansează la București romanul câștigător al premiului pentru debut în proză acordat de revista Convorbiri Literare: În gaură, de Arthur Suciu

 

                 

Pe data de 7 mai 2016, ora 19:00, în Luna Cafe&Bistro, București, Adenium lansează volumul În gaură, de Arthur Suciu. Vor participa Daniel Şandru, Nona Rapotan, Horia Pătraşcu, Sorin Delaskela și Arthur Suciu.

Este În gaură relatarea unei crize sau doar o farsă prin care naratorul își pune în scenă propria ratare? Ce este serios și depresiv și ce este comic până la kitsch în acest roman pe cât de simplu, pe atât de tăios? În gaură spune povestea unui copywriter politic ce își trăiește criza de la mijlocul vieții în timpul unei alte crize, cea socială. Acțiunea are loc într-un București decăzut, pe fundalul protestelor din 2013 împotriva exploatării de la Roșia Montană. Iată un om captiv al tuturor crizelor posibile, dar mai ales profesionale și amoroase. Ficțiunea pare a fi singura cale de a le depăși.

În gaură este și un roman despre dorința de a scrie un roman…

Arthur Suciu (n. 1974) este scriitor, comunicator și publicist, specialist în discurs. După studii de filosofie, a devenit jurnalist și comunicator politic. Este doctor în științe ale comunicării, cu o teză despre raportul dintre discursul literar și cel politic. A urmat un stagiu doctoral de opt luni la Sorbonne IV, Paris. Cărțile de factură literară – Contribuții la apocalipsă (2008) și Fericirea în vid (2012) – au, ca și romanul În gaură, un pronunțat caracter existențial. Pe lângă lucrarea teoretică Discursul autonom (2013), Arthur Suciu a mai publicat Drumul către viața privată (eseuri politice, 2009). A scris, de asemenea, editoriale și analize pentru Ziarul FinanciarCadran Politic, blogurile Adevărul etc. și a realizat emisiunea City Talk, la Radio City FM.

Lansare de la București a volumului În gaură va avea loc sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 19:00, în Luna Cafe&Bistro.

Un comentariu la „Lansare Adenium la București

 1. Luminata gaură…

  Exilați, veac după veac,
  Scornit–am prohodul-leac:
  Tiptil – pe sub cruci – în șir,
  Ne pitim în …cimitir!

  Petre Cazangiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *