Leontina Văduva şi Alessandro Safina in exclusivitate la TVR2 – joi, de la 21.00

Liana Stanciu si Leontina VaduvaLiana Stanciu si Safina

Leontina Văduva şi Alessandro Safina – interviuri în exclusivitate

La „Arte, carte şi capricii”, cu Liana Stanciu – joi, la TVR 2 şi TVR HD

 

Din 9 aprilie, fiecare ediţie de joi a emisiunii Arte, carte şi capricii poate fi urmărită, sâmbăta, la TVR 2, de la ora 19.00, tradusă în limbaj mimico-gestual. Astfel, în premieră pentru media din România, un program cultural se adresează şi persoanelor cu dizabilităţi, care acum au acces la cele mai importante ştiri, informaţii şi noutăţi culturale.

Joi, 7 aprilie, de la ora 21.00, Liana Stanciu vă dă întâlnire la o nouă ediţie a emisiunii Arte, carte şi capricii, în care invitata sa specială este soprana Leontina Văduva. Este una dintre cele mai respectate artiste lirice soprana, care şi-a croit singură drumul în muzică. A pornit din România că fiica mai mare a cântareţei de muzică populară Maria Ciobanu, dar cariera sa internaţională a purtat-o pretutindeni în lume. Anul acesta împlineşte  treizeci de ani de glorie şi de măiestrie artistică. În prezent, locuieşte la Paris, este căsătorită cu un profesor american şi au împreună un băiat de treisprezece ani care învaţă în România.

 

O altă surpriză a acestei ediţii este interviul în exclusivitate cu unul dintre cei mai apreciaţi tenori italieni care s-a decis să se mute în România. Este vorba de Alessandro Safina care mărturiseşte la Arte, carte şi capricii despre cum a trecut de la operă la pop, de ce vrea să se mute în România şi ce îi aşteaptă pe spectatori la concertul său de săptămâna viitoare de la Bucureşti.

 

Post-Industrial Stories este un proiect independent de fotografie. Ioana Cîrlig și Marin Raica au călătorit în foste oraşe industriale din România. Mii de km străbătuţi în zeci de localităţi unde, cu mulţi ani în urmă, industria făcea legea.O monografie vizuală a României, după ce uşile uzinelor, fabricilor şi combinatelor s-au închis. Fotografiile lor, realizate exclusiv pe film, au apărut şi în cartea Post Industrial Stories, lansată la sfârşitul anului trecut. Un reportaj de Cătălina Filip.

 

 

S-a născut la Bucureşti, dar trăieşte şi activează la Timişoara. După mai bine de 5 decenii de creaţie artistică, Elena Minodora Tulcan a hotărât să treacă în revistă etapele devenirii sale artistice. Aşa a apărut expoziţia retrospectivă a artistei, deschisă la Muzeul Ţăranului Român până în 17 aprilie.

 

Recent, scriitoarea catalană Care Santos a facut o vizită la Bucureşti, pentru a se întâlni cu cititorii români. Romanele sale publicate în România sunt premiate cu distincţii importante în Spania şi Franţa, iar Marius Constantinescu a realizat în exclusivitate pentru Arte, Carte şi Capricii un interviu cu celebra scriitoare.

 

Peste 300 de scriitori, oameni de cultură şi cititori de toate vârstele au fost prezenţi la Gala premiilor Observator Cultural, care anul acesta a ajuns la cea de-a zecea ediţie. Mircea Cărtărescu şi Daniel Vighi au fost laureatii Galei, care s-a desfăsurat la Teatrul Odeon. Despre acest eveniment şi despre multe alte subiecte, puteţi afla în ediţia din această săptămână a emisiunii Arte, carte şi capricii.

 

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.