Mariana Rusen: De trei ori Alexandru: Repan, Tomescu, Solomon – sambata, la TVR2

Liana cu Alexandru Tomescu

De trei ori Alexandru: Repan, Tomescu, Solomon

La „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 14 martie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Aşa cum v-aţi obişnuit, în fiecare ediţie de Arte, carte şi capricii” aflaţi cele mai importante evenimente culturale – motiv pentru care, în această sâmbătă, vă puteţi întâlni cu trei mari personalităţi: Alexandru Repan, Alexandru Tomescu şi Alexandru Solomon.

Cu ocazia împlinirii a 75 de ani, maestrul Alexandru Repan, al cărui nume este legat de aproape 50 de ani de scena teatrului Nottara, a ales  a ales să îşi serbeze ziua alături de colegi şi spectatori. La evenimentul aniversar a fost prezentă şi echipa echipa emisiunii Arte, carte şi capricii” care a realizat un interviu în exclusivitate cu cel care a fost Ivan din Fraţii Karamazov, fermecătorul Claudiu din Hamlet sau Lopahin din Livada de vişini.

 

Tot în această ediţie, Liana Stanciu stă de vorbă cu un alt Alexandru – şi anume cu violonistul Alexandru Tomescu. Care sunt cele mai recente realizări ale artistului, ultimele distincţii primite şi ce proiecte va desfăşura în 2015 – sunt principalele teme ale discuţiei. Totodată, vom afla detalii despre cea de-a VIII-a ediţie a Turneului Stradivariuis – Enescu Experience – dedicat anul acesta memoriei marelui muzician George Enescu. Acest eveniment, la care Televiziunea Română este coproducător, va debuta în 4 mai – ziua când comemorăm 60 de ani de la dispariţia lui George  Enescu.

 

Şi pentru că săptămâna viitoare are loc la Bucureşti cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de film documentar One World Romania, Liana Stanciu va afla ultimele informaţii chiar de la directorul acestui mare eveniment, regizorul  Alexandru Solomon.

 

Din această ediţie de Arte, carte şi capricii”nu lipsesc rubricile tradiţionale despre cultura YouTube şi filmele documentare, precum şi un dialog cu Rona Hartner despre ce anume este un film vegetarian şi cum este să joci într-o astfel de producţie!

 

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.