Mariana Rusen: „Duminica filmului românesc” dedicată, în această săptămână, actorului Ovidiu Iuliu Moldovan

semnul sarpelui

Duminica filmului românesc” dedicată, în această săptămână,

actorului Ovidiu Iuliu Moldovan

 

În 30 martie, TVR 2 aduce două dintre filmele în care acesta a jucat: „Dreptate în lanţuri” (de la 14.10) şi Semnul şarpelui” (de la 20.10)

În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre producţiile cinematografice în care Ovidiu Iuliu Moldovan a interpretat roluri memorabile. Este vorba de dramele: „Dreptate în lanţuri” şi „Semnul şarpelui”

Aşadar, duminică, de la ora 14.10, poate fi urmărită drama Dreptate în lanţuri – în regia lui Dan Piţa, având în distribuţie pe: Claudiu Bleonţ, Ovidiu Iuliu Moldovan, Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, George Alexandru

Inspirat din fapte reale, filmul îşi desfăşoară acţiunea la începutul secolului trecut. Pantelimon, un haiduc care le-a dat mult de furcă autorităţilor, este în sfârşit capturat. În scurt timp îşi va recâştiga libertatea, dar nu e un gest de îngăduinţă din partea stăpânirii, ci o capcană. Imediat ce haiducul evadează, potera se pregăteşte să-l execute ca fugar. Pantelimon reuşeşte să dejoace planurile urmăritorilor săi, continuând să-i ajute pe cei săraci.

 

De la ora 20.10 este programată drama Semnul şarpelui – în regia lui Mircea Veroiu, cu: Leopoldina Bălănuţă, Mircea Diaconu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Albulescu

Este o dramă despre răzbunări, dureri înăbuşite şi caractere puternice. Spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Ecaterina Handrabur, hangiţă într-un sătuc din Ardeal aproape de graniţa cu Ungaria, vrea să se răzbune pe cei care au făcut ca fiul ei, Simion, să plece la război. Femeia primeşte veste că pruncul ei a murit aşa că, pentru a se răzbuna şi a-i pedepsi pe vameş, pe doi contrabandişti şi pe jandarmul satului, femeia se aliază cu primarul, reprezentant al nou-instauratei puteri comuniste, şi cu contrabandistul justiţiar Alimandru Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *