Mariana Rusen: Oferta TVR 2 din acest weekend: sport, concerte, calatorii, filme romanesti

Sport, cultură, călătorii, concerte, filme – iată, pe scurt, o parte din oferta programului TVR 2 pentru acest sfârşit de săptămână

 

 

Sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 14.30, la TVR 2, TVR HD şi, online, pe TVR+, la Top Cultura – Jackie Chan stă de vorbă cu Liana Stanciu căreia îi acordă un interviu în exclusivitate. Alte rubrici ale emisiunii vor aduce informaţii diverse, de la Concursul Internaţional George Enescu, la primul bazar urban, organizat în Grădina Uranus din Bucureşti.

Tot sâmbătă, Olga Bălan aduce ultima parte a periplului său prin Napoli, un oraş binecuvântat. În 20 septembrie, de la ora 15.30, la TVR 2, TVR HD şi, online, pe TVR+, Salutări din Sud vă invită să faceţi o incursiune prin istoria acestui oraş, pornind de la bogata sa moştenire culturală, din antichitate până în zilele noastre.

Vă reamintim că sâmbătă şi duminică, de la or 16.00, TVR 2, TVR HD şi TVR+ transmit în direct de la Sala Polivalentă din Bucureşti, finalele Campionatului European de Judo Juniori, individual şi pe echipe (M+F).

Şi tot în acest sfârşit de săptămână, TVR vă pune în legătură cu un eveniment muzical unic la nivel european. Este vorba de Festivalul RadiRo, al cărui concert de deschidere va putea fi urmărit în transmisiune directă sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 19.10 (partea I) şi 20.10 (partea a II-a), TVR 2 şi TVR HD şi pe portalul video TVR+ .

Duminica filmului românesc aduce în 21 septembrie, de la ora 14.10 drama Înghiţitorul de săbii (din 1981), în regia lui Alexa Visarion, având în distribuţie mari actori precum: Mircea Albulescu şi Leopoldina Bălănuţă. De la ora 22.40 este programată o producţie cinematografică din 2004, Italiencele, în regia lui Napoleon Helmis. Având în distribuţie pe: Mara Nicolescu, Ana Ularu şi Vlad Zamfirescu, filmul arată drama a două tinere care îşi părăsesc satul natal din Oltenia pentru un loc de muncă în străinătate dar descoperă la modul cel mai brutal că  gona după iluzii are un preţ piperat.

 

Şi tot duminică, de la ora 19.00, Cătălin Sava vă invită să urmăriţi în transmisiune directă de la Ateneul Român finala cu orchestră a Concursului Internaţional „George Enescu“ – secţiunea violoncel – cu participarea extraordinară a Filarmonicii „George Enescu“. Dirijor: Ovidiu Bălan. Iar dacă doriţi să revedeţi transmisiunile TVR de la acest prestigios concurs, puteţi accesa www.tvrplus.ro

 

Mai multe informaţii (şi fotografii) despre aceste programe găsiţi la tvr2.tvr.ro sau pe pagina de Facebookwww.facebook.com/fanTVR2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *