Mariana Rusen: “Salutări din Sud”, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 şi TVR HD – din 12 iulie, de la 15.30

Olga Balan cu producatorul Dan Trifescu

Olga Bălan cu producătorul Dan Trifescu

“Salutări din Sud”, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 şi TVR HD

Noua emisiune debutează în 12 iulie, de la ora 15.30, cu “Salonic, inima Macedoniei”

Pentru că este vară şi suntem în perioada concediilor, TVR 2 a pregătit un program săptămânal de călătorii care să vă ajute să vă faceţi cele mai bune planuri de vacanţă. Din 12 iulie, în fiecare sâmbătă, la TVR 2, de la ora 15.30, emisiunea „Salutări din sud” vă aduce o serie de 12 episoade de călătorie dedicate Greciei şi Italiei, cu cele mai interesante informaţii despre frumuseţile turistice de neratat din aceste două ţări. Emisiunea este difuzată în simulcast şi pe TVR HD.

Ghid al acestui periplu printre cele mai atractive destinaţii turistice este Olga Bălan, ea însăşi o bună cunoscătoare a acestor locuri. Alături de Olga, telespectatorii vor porni într-o incursiune săptămânală pentru a descoperi locurile, tradiţiile, muzica, gastronomia şi civilizaţia grecilor şi a italienilor de care noi, românii, suntem legaţi prin istorie şi cultură. Olga Bălan ne va prezenta muzee, situri arheologice, monumente de arhitecură şi istorice, dansuri tradiţionale, reţete culinare, interviuri cu personalităţi şi artişti ai locului.

Primul episod al emisiunii “Salutări din sud” este programat sâmbătă, 12 iulie, de la ora 15.30 şi este dedicat oraşului „Salonic,inima Macedoniei”.

Emisiunea este o coproducţie TVR şi ARTCULTOD

 Artist complet, Olga Bălan a debutat ca actriţă şi cântăreaţă în România, dar cariera sa în zona muzicală şi în cea cinematografică s-a dezvoltat în Italia, acolo unde este mult mai cunoscută decât la noi. Dacă în ţară Olga a participat la Festivalul Mamaia şi a demonstrat talentele sale actoriceşti atât pe scena teatrului de revistă „Constantin Tănase”, cât şi în filmul „Paradisul în direct”, în Italia cariera sa a fost una de excepţie. De-a lungul anilor, ea a fost invitată permanentă la principalele emisiuni de la RAI Uno, RAI Due, RAI Tre,  CANALE CINQUE MEDIASET sau SKY FREE şi a avut propria sa emisiune muzicală la RAI  INTERNATIONAL.  A fost cooptată în mai multe producţii cinematografice, cel mai reprezentativ proiect fiind pelicula de box office “Io, loro e Lara” din 2010, în regia lui Carlo Verdone. Pe plan muzical, Olga Bălan a lansat recent  în Italia două albume, în dubla versiune: “Napoli Romania andata e ritorno’’ / ’’Napoli Romania dus întors’’ (textele versiunii româneşti aparţinând poetului George Stanca) şi “Anima zingara / Inimă de ţigancă ”, în care Olga Bălan acoperă diverse stiluri muzicale, de la cel clasic napoletan, la muzica lăutărească. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *