Mariana Rusen: Urmeaza mari spectacole? Aflati la TVR2 sambata, de la ora 19.00, la Arte carte si capricii

Liana Stanciu Arte Carte si Capricii

Ce mari spectacole şi lansări se pregătesc pentru români în acest an

Aflaţi la „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD

 

Sâmbătă, 24 decembrie 2015, de la ora 19.00, Liana Stanciu vă dă, din nou, întâlnire pe TVR 2, la emisiunea Arte, carte şi capricii.

 

În centrul acestei ediţii se vor afla spectacolele de marcă aşteptate în acest an în România. Nu va fi vorba însă despre o simplă enumerare şi prezentare, ci de încercarea de a pătrunde în culisele fremătătoare ale unor superproducţii dedicate scenei, în zona la care publicul în mod normal nu are acces. Invitaţii Lianei Stanciu la această discuţie sunt: Laura Coroianu (CEO al agenţiei de organizare evenimente- Emagic) şi  dirijorul Tiberiu Soare, oameni cu experienţă în organizarea marilor spectacole.

 

Expediţia în spatele scenelor va fi însoţită de multe alte subiecte culturale atrăgătoare. În primul rând, întâlnirea neconvenţională realizată de artistul plastic Dan Perjovschi pe tema libertăţii de expresie. Este aceasta nelimitată sau supusă unor convenienţe sociale, mai ales într-o societate multiculturală? Iar dacă nu cunoaşteţi multe informaţii despre lansarea faimosului calendarPirelli – cel care dă tonul modei vestimentare în fiecare an, atunci nu aveţi voie să pierdeţi materialul special realizat de Marius Constantinescu despre acest subiect.

 

Tot la Arte, carte şi capricii puteţi merge pe urmele unei expoziţii inedite: trei artişti plastici născuţi, toţi, în urmă cu un secol. Ineditul constă în faptul că toţi cei 3 artişti: Alexandru Ţipoia, Aurel Cojan şi Eugen Drăguţescu au fost prieteni şi ar fi împlinit venerabila vârstă de 100 de ani – ocazie cu care publicul poate admira câteva dintre creaţiile lor  la galeria Dialog din Bucureşti, în cadrul expoziţiei numite ” Centenar”.

 

Nu vor lipsi nici informaţiile din lumea filmului, inclusiv un interviu cu actriţa Berenice Bejo, soţia regizorului Michel Hazanavicius, realizat de Magdalena Stanciu.

 

 

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *