Mariana Rusen: WonderDay, Bruckner, Thailanda, Bernea – sambata la TVR 2 – la Top Cultura

eveline-pauna---foto-tvr

În fotografie: Eveline Păună

Festivalul WonderDay, Pascal Bruckner, Thailanda şi „Ţara Minunilor”

Acestea sunt câteva dintre subiectele

ediţiei Top Cultura din 12 iulie, de la 14.30, la TVR 2 şi TVR HD

 

Şi în această săptămână, Eveline Păună alături de academicianul Răzvan Theodorescu, au pregătit noi subiecte de interes la Top Cultura, singurului magazin cultural care aduce cele mai „fierbinţi” noutăţi ale verii. Pe parcursul a 50 de minute, ei le propun telespectatorilor să urmărească un reportaj despre cum au ajuns aromele exotice ale Thailandei la Muzeul Satului, despre pictura sensibilă şi plină de înţelesuri a regretatului Horia Bernea, precum şi o relatare despre cea mai recentă premieră a Teatrului Ţăndărică, spectacolul Alice în ţara Minunilor.

 

Liana Stanciu şi Marius Constantinescu au pregătit şi ei două materiale pe care nu aveţi voie să le rataţi. Liana a stat de vorbă cu artiştii invitati la Festivalul WonderDay, primul eveniment-concept de acest gen organizat în România, desfăşurat recent la Mogoşoaia. Iar Marius Constantinescu vă invită să urmăriţi un interviu în exclusivitate cu scriitorul francez Pascal Bruckner. Discuţia despre “Luni de fiere”, “Hoţii de frumuseţe” sau “Noua dezordine amoroasă” va fi completată cu informaţii despre cel mai recent roman al scriitorului: „Fiul cel bun”, o autobiografie cutremurătoare lansată simultan în Franţa şi în România în primăvara acestui an.

 

De asemenea, şi în această ediţie, la Top Cultura continuă seria manifestărilor dedicate celor 150 de ani de la înfiinţarea Şcolii Naţionale de Arte Frumoase, prima instituţie de învăţământ superior de arte plastice din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.