Marţi marcăm 403 ani de la dispariţia lui Shakespeare

„Recitându-l pe Shakespeare’’ – cu Emil Boroghină – la TVR 3

Marţi, 23 aprilie, în ziua când se împlinesc 403 ani de la dispariţia celui mai mare scriitor al literaturii engleze supranumit „Poetul din Avon”, TVR 3 îi dedică un moment special de la ora 20.00.

În memoria marelui Will, la Cap de afiş prezentăm monodrama „Recitându-l pe Shakespeare – Lumea întreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori“, un spectacol în regia şi interpretarea actorului Emil Boroghină.

Emil Boroghină, la 79 de ani cu multiple premii în teatru are o impresionantă carieră pe scenă, dar şi în spatele ei, fiind director şi unic selecţioner al Festivalului Shakespeare de la Craiova care va ajunge, în 2020, la cea de-a XII-a ediţie.

Având o binemeritată notorietate naţională şi internaţională, considerat a fi unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei și printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii, ediţia din 2018 a Festivalului Internațional Shakespeare s-a desfăşurat sub genericul „Planeta Shakespeare”. Organizat de Teatrul Național Marin Sorescu și Fundația Shakespeare, cu spijinul Primăriei Municipiului Craiova și Consiliului Local Municipal, Festivalul Internațional Shakespeare a adus la Craiova peste 25 de spectacole din 13 țări precum: Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, România, Belgia, Franța, Japonia, Australia, Canada, Brazilia sau SUA. Următoarea ediţie a festivalului va fi organizată la Craiova, în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.