Mărturisirile ministrului care l-a înfruntat pe Ceauşescu – marți, la TVR2 de la ora 20.00

Mărturisirile ministrului care l-a înfruntat pe Ceauşescu

În episodul 2 al documentarului în premieră „Ceauşescu şi poporul” – mâine, la TVR 2

 

Marţi, 20 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul ciclului TVR 60 – este programată difuzarea celui de-al doilea episod al documentaruluiCeauşescu şi poporul  un adevărat document istoric realizat de Răzvan Butaru.

 

Episodul din această săptămână tratează politica economică şi socială a lui Ceauşescu în toată perioada în care acesta a condus România. Ce a determinat înrăutăţirea condiţiilor de viaţă, scăderea nivelului de trai şi, în final, suferinţa populaţiei României (de frig, foame şi frică). În acest episod, alături de Ion Iliescu şi Mircea Maliţa va apărea şi Cornel Burtică, ministru al Comerţului Exterior al României până în 1982, când a fost înlăturat. Cornel Burtică este unul dintre puţinii oameni care au avut curaj să-l înfrunte pe Nicolae Ceauşescu, chiar cu riscul de a-şi pierde privilegiile, ceea ce s-a şi întâmplat. După 1982, el a preferat să rămână simplu inginer la Ploieşti, decât să mai participe la regimul impus de Nicolae Ceauşescu. Alături de declaraţiile celor trei, în episod apar mărturii ale unor oameni simpli despre vremurile de atunci, iar Nicoale Ceauşescu “va da replica” cu ajutorul discursurilor sale.

 

“Proiectul „Ceauşescu şi poporul” a fost început în 2011, a fost oprit în 2012 şi reluat anul acesta. Este un proiect în derulare şi este greu de spus când se vor termina filmările deoarece în fiecare zi mai descopăr ceva nou, demn de scos la lumină. „Ceauşescu şi poporul” a fost gândit ca un document şi s-a mers pe principiul că este de datoria Televiziunii Publice să contracareze încercarea de a cosmetiza adevărul în ceea ce-l priveşte pe Nicolae Ceauşescu şi epoca sa”, mărturiseşte Răzvan Butaru.

Un comentariu la „Mărturisirile ministrului care l-a înfruntat pe Ceauşescu – marți, la TVR2 de la ora 20.00

 1. Vine Noaptea de Ajun…

  Doar când toți vom fi morminte,
  Terra stoarsă de cuvinte
  Se va scufunda în stele,
  De păcate să ne spele…

  Petre Cazangiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.