Negocieri în direct pentru salariile românilor, luni seară, la „Referendum”. Articol de Bianca Dinescu

https://blog.revistaderecenzii.com/

Mihai Rădulescu

Negocieri în direct pentru salariile românilor, luni seară, la „Referendum”

Renunţarea la cota unică de impozitare a venitului şi introducerea cotei progresive reprezintă tema dezbătută de Mihai Rădulescu şi invitaţii săi la „Referendum”, în direct la TVR 1, luni, 15 noiembrie, de la ora 21.00.

Una dintre marile controverse ce domină spaţiul public al acestei perioade se referă la modificarea fiscalizării salariilor în România. În guvernul de coaliţie nou format, taberele sunt împărţite. Să fie românii remuneraţi în continuare după sistemul actual de salarizare sau ar fi de preferat reducerea polarizării sociale, prin impozitarea „bogaţilor”? Aceasta este premisa de la care Mihai Rădulescu porneşte, luni seară, o nouă ediţie „Referendum”. Emisiunea poate fi văzută în direct pe 15 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

Sunteţi de acord cu renunţarea la cota unică de impozitare a venitului şi introducerea cotei progresive?, îşi întreabă realizatorul şi moderatorul Mihai Rădulescu invitaţii, precum şi pe telespectatori.

„Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare PSD-PNL au repus pe agenda publică o controversă veche şi dură, legată de modul de impozitare a veniturilor românilor. Social-democraţii insistă pentru un impozit progresiv şi taxarea bogăţiei, care să reducă inegalităţile sociale. Liberalii susţin însă că astfel s-ar descuraja munca şi s-ar frâna dezvoltarea economică, aşa că apără cota unică. Ce înseamnă însă bogăţie, care e pragul de taxare a luxului, în opinia PSD? E dispus la concesii PNL? Care sunt efectele asupra angajaţilor, angajatorilor şi bugetului de stat?”, rezumă Mihai Rădulescu întrebările pe care şi le pun acum toţi românii, anunţând, totodată, telespectatorii că vor primi răspunsuri în direct, la „Referendum”.

„În studioul nostru vor… negocia doi senatori PNL şi PSD din Comisia de buget-finanţe, patronul unei mari companii şi un lider sindical. Aflăm şi opiniile unui consultant fiscal şi unui jurnalist specializat pe zona economică. Şi, ca de obicei, publicul e chemat să jurizeze, prin comentarii şi vot online”, ne invită Mihai Rădulescu la ediţia de luni a emisiunii de la TVR 1.  

Cele două tabere care vin în platoul TVR să pledeze pro sau contra renunţării la cota unică de impozitare sunt formate din Alexandru Nazare, senator PNL, Comisia buget- finanţe, Felix Pătrăşcanu, co-fondator FAN Courier, Gabriel Biriş, consultant fiscal – pe de o parte, respectiv Ionel Cristescu, senator PSD, Comisia buget-finanţe, Petru Dandea, secretar general CNS Cartel Alfa şi Dan Popa, jurnalist Hotnews.ro – în tabăra adversă.

Telespectatorii sunt invitaţi să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pe stiriletvr.ro şi hotnews.ro, unde, începând de la ora 21.00, vor putea şi vota DA sau NU, ca răspuns la întrebarea ediţiei. Evoluţia votului va fi prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul final îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat în ediţia precedentă, referitor la construirea de minicentrale nucleare americane în România, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anunţat luni seară, la „Referendum”.

***

„Referendum” este una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional. ​

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *