O nouă apariţie editorială – „Vocile umbrei” de Emilia Dănescu

O nouă apariţie editorială – „Vocile umbrei” de Emilia Dănescu

La Editura Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, director scriitorul Ioan Barbu, a apărut volumul de versuri Vocile umbrei, autoare Emilia Dănescu. Cartea are 124 de pagini, format A5, prefaţă de Florin Costinescu şi grafică de Tudor Meiloiu.

Poezia din această nouă carte a Emiliei Dănescu, de la un titlu la altul, se înfățişează cititorului ca fiind un seismograf liric, ce consemnează bătăile inimii autoarei sub impulsul evenimentelor vieții, al realităţilor care o înconjoară azi sau chiar în amintiri, în principal în spațiul cuplului. Fascicolul de caldă lumină ce traversează versurile de dragoste este secondat, cu măsură, potențat, din când în când, de scurte fleşuri crepusculare, anticipându-se astfel –nu fără o umbră de regret–, şi sosirea unui timp al asfinţitului. Şi ne dor îndepărtările/ ce stau să vină/ într-un/ aproape asfințit. – sună finalul unei alte poezii.

Tonul general al poeziei de dragoste din acest volum rămâne, totuşi, unul al încrederii, al dăruirii şi sincerității, poeta realizând în opinia noastră o biografie sentimentală în situații diverse, fie acestea momente de tandreţe sau de traversare a unor evenimente de viață etc, partea feminină fiind beneficiara gestului ocrotitor.

În contextul poeziei de azi, viciată de experienţe sterile, fără viitor şi promovată de unii teoreticieni improvizați ai momentului, poezia Emiliei Dănescu se distinge atât prin ţinuta ideilor, cât şi a formei literare folosite, fără forţarea inutilă a limbajului în speranța obţinerii unei notorietăți inutile şi gratuite.

Volumul de versuri Vocile umbrei, Editura Antim Ivireanul, Râmnicu Vâlcea, 2017, îşi va avea locul lui special în orice bibliotecă a iubitorului de poezie…” (Florin Costinescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.