Premiile UZPR 2013

Premiile UZPR 2013

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România lanseazã concursul Premiile UZPR pentru anul 2013. O competitie profesionalã, adresatã membrilor UZPR din presa scrisã si on-line, din radio si televiziune, din tarã si din Diaspora. Lucrãrile apãrute ori difuzate în cursul anului 2013 vor fi trimise la adresa de e-mail: secretariat@uzp.org.ro în format word sau pdf pentru articole si cãrti, prin transfer.ropentru sectiunea presa video, pânã data de 20 ianuarie 2014.


Acestea vor fi însotite de un formular de înscriere la concurs .
Juriul, alcãtuit din profesionisti în domeniul mass-media, va alege cele mai bune trei lucrãri pentru fiecare sectiune.

Premiile I, II, III, în functie de notele obtinute, se vor decerna în cursul primului trimestru al anului 2014, într-un cadru festiv.
Rezultatele concursului vor fi publicate pe web-site-ul Uniunii: uzp.org.ro si în revista editatã de UZPR.

Materialele trimise nu se returneazã. Lucrãrile declarate cîstigãtoare vor intra în arhiva UZPR pentru a fi folosite în programele educationale si de formare.

Detalii suplimentare privind concursul se pot obtine prin e-mail, la adresa: secretariat@uzp.org.ro precum si prin telefon, la numerele : + 40 021.317.92.25 sau 0746.137.913 (telefon mobil secretariat), zilnic, între orele 10.00-13.00.

TEMA CONCURSULUI: România ca personaj

Lucrãrile, indiferent de genul publicistic în care sunt realizate, vor reflecta si explica, în cuvinte si imagini, ideile si obsesiile României de azi, familiarul realitãtilor românesti. Criteriile de evaluare vor fi creativitatea si relevanta pentru tema concursului. Rezultatul va fi stabilit prin însumarea notelor, de la 1 la 10, acordate pentru fiecare criteriu de evaluare de cãtre membrii juriului sectiunii respective.

CONDITII DE PARTICIPARE
I. Pentru sectiunea presã scrisã si on-line
Concurentii pot trimite un text, continând maximum 5000 de semne cu spatii, redactat în limba românã. Textul trebuie sã fi fost publicat într-o editie pe hârtie sau on-line, giratã de institutia media la care concurentul are statut de redactor, reporter sau de colaborator permanent.
II. Pentru sectiunea cãrti de specialitate/cãrti de publicisticã
Autorii pot participa în concurs cu un volum de publicisticã sau de specialitate.
III. Pentru sectiunea presa audio
Materialele trebuie sã fi fost difuzate pe lungimile de undã ale postului de radio la care lucreazã concurentul sau la care este colaborator permanent. Înregistrarea trebuie sã aibã o duratã de 10–60 minute, ilustrate muzical si trimisã pe transfer.ro, la adresa:gabrielarusu.pasarin@yahoo.com.

IV. Pentru sectiunea presa video
Se pot trimite productii cu o duratã de pânã la 60 de minute, care au fost produse si difuzate de cãtre postul de televiziune national, regional sau local la care lucreazã sau colaboreazã concurentul.

Formular de înscriere
Nume si prenume:
Data nasterii:
Adresa:
Telefon:
E-mail:
Titlul lucrãrii:
Durata:
Data aparitiei sau realizãrii:
Radactia pe care o reprezintã:
Echipa de realizatori în cazul productiilor de televiziune:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.