Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Cultural”

presedintele romaniei_timpul 140

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F „Promovarea culturii”, publicației TIMPUL

 

La aniversarea a 140 de ani de la apariție, revista de cultură contemporană TIMPUL primește o înaltă distincție din partea Președinției României. „Cu prilejul aniversării a 140 de ani de la înființare, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea publicistică de înaltă ținută, în jurul căreia s-a coagulat, în spiritul valorilor și al dialogului ideilor, o elită remarcabilă ce a contribuit la dezvoltarea spațiului cultural și civic din România, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul «Meritul Cultural» în grad de Cavaler, categoria F «Promovarea culturii», publicației TIMPUL”.

Daniel Șandru, directorul revistei TIMPUL: „Distincția acordată de Președintele României înseamnă, pentru noi, cei care formăm astăzi echipa redacțională a revistei TIMPUL, recunoașterea valorii unei publicații care, de 140 de ani, creionează cultural și publicistic normalitatea pe care încercăm să o propunem ca normă în spațiul public, aceea care se regăsește în civilitate, dialog și argumente ideatice. Este, desigur, și o reverență față de toate generațiile redacționale succedate în toți acești ani de existență jurnalistică, după cum este și meritul unei echipe tinere și entuziaste care, în doar doi ani de zile, a reușit să impună revista TIMPUL ca reper axiologic, ca platformă de dezbatere, ca etalon al presei culturale românești. Editată la Iași, dar deloc provincială, revista TIMPUL este astăzi departe de a fi doar glasul unei singure voci. Publicația noastră reprezintă glasul unei generații care se exprimă polifonic și critic, care se poate plasa în diferite arii ideologice și culturale, dar care, în același timp, înțelege importanța cultivării dialogului.”

George Bondor, redactor-șef al revistei de cultură contemporană TIMPUL: „Pentru echipa redacțională care editează revista TIMPUL de doi ani și jumătate încoace, onoranta distincție acordată de Președinția României reprezintă o recunoaștere explicită a faptului că programul nostru editorial și direcția în care merge revista reprezintă o reușită incontestabilă. Moștenind spiritul critic pe care revista l-a cultivat în decursul istoriei sale, TIMPUL de astăzi își propune să îl dubleze printr-o politică de promovare a adevăratelor valori și de analiză echidistantă a lumii de azi. Am putea astfel spune că revista își ia drept ghid editorial bunul simț critic. Reconstrucția sferei publice românești poate avea loc doar dacă depășim falsul centralism administrativ și cultural, dacă identificăm oazele de excelență din toate ariile culturii contemporane, dacă învățăm să dialogăm civilizat, dincolo de opțiunile ideologice și de ideile care sunt la modă astăzi și, nu în ultimul rând, dacă înțelegem ce anume din prezent poate fi valoros pentru ziua de mâine.”

Cu o istorie de 140 de ani, TIMPUL este una dintre cele mai complexe reviste culturale din România.  Paginile ei dovedesc un excelent echilibru între prezentarea actualității culturale și reflecția liberă de falsul imperativ al noutății. În paginile  revistei de cultură contemporană TIMPUL, observația  obiectivă și reflecția critică se întâlnesc în cel  mai firesc și mai fericit mod cu putință. Scrisă  într-un ritm alert, dar cu idee și argumente, TIMPUL se  impune printr-o diversitate care, deloc întâmplător, este  perfect unitară. Își găsesc loc evenimentele culturale și analizele politice, literatura și critica literară,  cronica de film și cea de teatru, filosofia și reflecția  economică, istoria și cronica de arte vizuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.