„Regina lumii”, un documentar unic despre Elisabeta a II-a, în premieră la TVR 1

https://blog.revistaderecenzii.com/

Imagini de culise cu Suverana şi alţi membri ai Familiei Regale, dar şi interviuri cu angajaţi ai Palatului Buckingham vedem în miniseria „Regina lumii”, cu difuzare exclusiv la TVR 1, luni, 19 septembrie, de la 17.00 şi joi, 22 septembrie, de la 22.00.

Filmul documentar în două părţi ne oferă o perspectivă unică asupra rolului Majestăţii Sale, Regina Marii Britanii, figură complexă pe scena lumii, şi asupra moştenirii pe care o dă mai departe tinerilor membri ai Familiei Regale, în continuarea misiunii de a dezvolta conexiunea între ţările şi teritoriile Commonwealth-ului. Documentarul „Regina lumii” („Queen of The World”, producţie ITV, 2018) se vede la TVR 1, în premieră şi exclusivitate, luni, 19 septembrie, de la ora 17.00, respectiv joi, 22 septembrie, de la 22.00.

Filmată timp de peste un an, cu acces privilegiat în apropierea Reginei, a familiei sale, a angajaţilor ei, dar şi în reşedinţele sale, această mini-serie de marcă, în două părţi, dezvoltă povestea unui Commonwealth devenit preocuparea centrală şi pasiunea tuturor în timpul vieţii Reginei. Beneficiind de filmări exclusive din arhivele personale ale Reginei şi ale Ducelui de Edinburgh şi la alte comori din Colecţiile Regale, documentarul ne va aduce o perspectivă cu totul aparte asupra celei care a fost conducătoarea Commonwealth.

Documentarul „Regina lumii” ne prezintă imagini de culise cu Suverana şi alţi membri ai Familiei Regale, printre care Prinţul de Wales, Ducele de Cambridge, Ducele şi Ducesa de Sussex, Prinţesa Anne şi Contesa de Weseex. Pe măsură ce liderii lumii discută importanţa Commonwealth-ului pentru Regină, seria documentează arta cu care Suverana transmite din priceperea şi experienţa ei tinerelor generaţii.

Prima parte ne-o arată pe Majestatea Sa Regina înregistrând mesajul de Crăciun către ţările şi teritoriile pe care le conduce, înaintea unui an important atât pentru Familia Regală, cât şi pentru „familia sa extinsă de naţiuni”.

Filmările urmăresc şi o echipă de profesionişti din industria ospitalităţii din Caraibe, care se alătură noii scheme de angajaţi ai Palatului Buckingham. A fost ideea Reginei de a întinde o mână celor care se dovedesc vârfuri ale industriei în ţări unde turismul este vital pentru economia locală. Anthony Johnstone-Burt, şeful Administraţiei Regale explică: „Bursierii noştri din Caraibe sunt opt ​​tineri fabuloși. A fost o încercare de a ne pune în legătură și de a vedea ce mai putem face pentru a implica regiunile din Caraibe în activităţile de la Casa Regală. Este foarte, foarte special acest demers.”

Cum vorbesc alţi angajaţi din Antigua ai Palatului Buckingham despre reprezentanţii Familie Regale, care a fost rolul jucat de Royal Yacht Britannia în primele vizite ale Reginei în Commonwealth, dar şi evenimente cheie precum cel în care Canada marca 150 de ani de la crearea sa ca naţiune sunt alte momente pe care le vom descoperi în documentarul pe care TVR 1 îl va difuza luni, 19 septembrie, ora 17.00, precum şi joi, 22 septembrie, de la ora 22.00.

Luni, 19 septembrie, de la ora 12.30, TVR 1 difuzează, simultan cu TVR INFO şi TVR Moldova, o „Ediţie specială” în direct, dedicată funeraliilor Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Tot pe 19 septembrie, ziua înmormântării Reginei, urmărim la TVR 1, de la ora 22.00, o ediţie specială a emisiunii „Omul şi timpul”, moderată de Rafael Udrişte.

Sursa: http://tvr1.tvr.ro/regina-lumii-un-documentar-unic-despre-elisabeta-a-ii-a-in-premiera-la-tvr-1_37488.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.