Rona Hartner şi Ioan Chiseliţă, două „Destine ca-n filme”

Rona Hartner şi Ioan Chiseliţă, două „Destine ca-n filme”:

Cu Iuliana Marciuc marţi, 9 mai, de la ora 21.10, la TVR 2

Sezonul şapte continuă să adauge noi eroi la lista celor peste 200 de destine extraordinare – prezentate până în prezent.

În această săptămână, Iuliana Marciuc vă dezvăluie momentele dramatice din viaţa a două personaje cunoscute: parlamentarul Ioan Chiseliță şi actriţa Rona Hartner.

Ioan Chiseliță este primul şi singurul parlamentar cu handicap din România, care a activat pe plan politic, a făcut campanie electorală şi a obţinut un mandat aflându-se în scaunul cu rotile.

Cum s-a întâmplat acest lucru şi care este acum viaţa şi destinul lui Ioan Chiseliţă aflaţi din mărturisile sale făcute în discuţia cu Iuliana Marciuc.

Cea de-a doua eroină nu are nevoie de nici-o prezentare. Publicul larg o cunoaşte pe actriţa Rona Hartner dar sunt puţini cei care cunosc detaliile destinului său mai puţin obişnuit. Rona Hartner – actriţă de film, cantautoare, cântăreaţă, compozitoare şi textieră română de origine germană, este în prezent stabilită în Franţa. Provenind dintr-o familie de intelectuali, la 19 ani intra la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, iar 4 ani mai târziu devine celebră pe plan internaţional odată cu rolul principal din filmul „Gadjo dilo” (Străinul nebun), regizat de Tony Gatlif. Pentru această prestaţie, Rona a primit Leopardul de aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.