Sărbătorile iubirii. Proză de Mariana Palaghia

https://blog.revistaderecenzii.com/

Odată cu 14 februarie, românii au parte de o perioadă cumva controversată, percepută în moduri diferite. Doamnele şi domnişoarele consideră zilele de Sf.Valentin, Dragobete, 1 şi 8 martie ca fiind ocazia anuală pentru a primi şi a oferi semne de dragoste şi apreciere.

La rândul lor, bărbaţii se împart în mai multe categorii: cei care încearcă să răspundă aşteptărilor în toate cele patru ocazii, cei care se simt damnaţi şi încearcă să le ignore, sau se încurcă la numărătoare şi „pierd” câteva dintre ele, cei care se declară patrioţi şi ignoră Sf.Valentin celebrând româneşte de Dragobete – sau invers, cei care serbează un sfânt, nu o legendă… Oricare ar fi situaţia, mai toţi consideră această perioadă ca fiind una grea, plină de cheltuieli şi obligaţii faţă de sexul feminin în general şi faţă de persoana iubită în special.

Dar vorbind obiectiv, toate acestea sunt nişte clişee comerciale (cred eu), pentru că cele patru date nu sunt despre cheltuieli majore, ci sunt ocazii pentru noi toţi să celebrăm iubirea, primăvara şi respectul – cu sărbători de suflet în cuplu, în familie, alături de cei dragi…

Aşa că dragii noştri bărbaţi, treceţi peste şabloanele create de marketing şi bucuraţi-vă şi voi de aceste zile de sărbătoare – în care şi voi primiţi semne de dragoste, apreciere şi alint. Doar împreună cu voi noi femeile suntem un cuplu (tradiţional), doar alături de voi păşim în prima zi a primăverii, iar în 8 martie doar datorită vouă ne putem aniversa şi din postura de soţii, fiice, mame. Aşa că haideţi să ne bucurăm simplu şi firesc, împreună, de această suită de zile unice din calendar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *