Teatrul Național de Televiziune: „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov

https://blog.revistaderecenzii.com/

În noaptea de duminică spre luni (5 – 6 septembrie) pe TVR 1, la ora 00.10* vă propunem  comedia „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov, în regia lui Victor Olăhuţ, o coproducție Cultură-n șură – Teatrul de Artă București . Regia TV: Tudor Chirilă

Spectacol preluat în cadrul programului Teatru în TVR 2019

Cu Florentina Năstase, George Constantinescu, Valentin Terente în rolurile principale și în regia lui Victor Olăhuţ.

„Un lucru e cert: îți trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socrul s-ar putea înțelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Și unde e o problemă, se știe, apar mai multe. Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînțelegerile între două familii. Dar, cum dragostea invinge totul, sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, așa și tinerii noștri, până la urmă iau o pauză de la scandal”, afirmă regizorul Victor Olăhuț.

Spectacolul „Cerere în căsătorie” a fost creat în cadrul caravanei Cultură-n șură, un proiect derulat acum câțiva ani, care și-a propus să reintroducă pe harta culturală a țării locuitorii de la sate.  Astfel, piesa s-a jucat în cinci sate din județul Sălaj, direct în curțile oamenilor, pe scene montate în șură, iar în decembrie 2015 a avut premiera în Capitală.

Spectacolul are în palmares Premiul pentru cel mai bun spectacol, la Comic 7 B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2016 și Premiul pentru cel mai bun actor (George Constantinescu), la Comic 7 B – Festival Internațional de Teatru Independent de Comedie, 2016.

Sursa: http://www.tvr.ro/cerere-in-casatorie-de-a-p-cehov-o-comedie-spumoasa-la-teatru-in-tvr_25098.html#view

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.