Teodora Roșu: Imaginează-ți că ești Dumnezeu – în premieră în prezența autorului Matei Vișniec

Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu - Maria Popovici

COMUNICAT DE PRESĂ

Imaginează-ți că ești Dumnezeu – în premieră în prezența autorului Matei Vișniec

 

Sâmbătă, 07 Februarie, de la ora 19:00, pe Hristo Botev nr.25, Imaginează-ți că ești Dumnezeu, spectacolul fenomen al Teatrului În Culise, se joacă în premieră în prezența autorului Matei Vișniec. După spectacol va avea loc o scurtă conferință.

 

Imaginează-ți că ești Dumnezeu este un colaj de teatru scurt, o comedie dulce-românească, ce îl plasează pe românul de rând pe un soclu al dumnezeilor. Spectacolul vorbește despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informații, despre mirajul câinilor cu covrigi în coadă și aspirația Estului către Vestul americanizat, despre o Românie căreia îi lipsește consistența, ducându-și existența prin nostalgia trecutului, despre asocierea țiganilor manelizați cu reprezentanții acestei națiuni. Ironia neîndoielnică reușește să atingă și să lovească, fără să plictisească niciun moment, prejudecăți și idei periculos de amintit.

 

Un spectacol produs și montat în spiritul și urmărind misiunea Teatrului În Culise folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vișniec, Imaginează-ți că ești Dumnezeu propune o altfel de experiență pentru spectatori. Aceștia vor vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranță șocant și intrigant. O comedie superbă selecționată la Festivalul International de Teatru Scurt de la Oradea, Maratonul Teatrelor Independente din București, festCO – Festivalul Comediei Românești, FNTi – Festivalul Național de Teatru Independent. Cu siguranță unul din vârfurile de lance din stagiunea În Culise.

Despre autor: Matei Vişniec s‑a remarcat în anii ’80 ca poet, apoi ca dramaturg ale cărui piese, cu largă circulaţie în mediul literar, sunt interzise pe scenele profesioniste. În 1987 părăseşte România şi se stabileşte în Franţa, unde lucrează pentru Radio France Internationale.

 

Toți iubitorii de teatru și de cuvinte cu sens sunt așteptați Vineri, 07 Februarie, de la ora 19:00 in bd. Hristo Botev nr. 25 (Copper’s Pub) să se bucure de prezența și creația acestei mari personalități artistice contemporane, domnul Matei Vișniec. Pentru rezervări 0735 026 762 sau http://inculise.ro/rezervari-online/

 

Mulțumim partenerilor: Șapte Seri, Teatral.ro, OrașulM.eu, Ziarul Metropolis, PeLipscani.ro, Metropotam.ro, Concerte-azi.ro, Cinemagia, Raftulcuidei.ro, CalendarEvenimente.ro, Port.ro, ArtWe, Anyplace.ro, IQool, Diseară.ro, Urban.ro, Teatru.Pro, Zile și Nopți, Ileana Andrei.ro, Revista Cațavencii, Eva.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *