THE WALL – PINK FLOYD: Cronică de film, de Mirela Teodorescu

THE WALL – PINK FLOYD: Cronică de film

de Mirela Teodorescu

Armonioasă sinteză cinematografică de imagine şi sunet. Un film cult, bazat pe albumul din 1979 „The Wall” („Zidul”) al formaţiei Pink Floyd, pelicula include secvenţe animate realizate de caricaturistul britanic Gerald Scarfe. S-a spus adesea că nu este un film despre care să se vorbească, ci un film care trebuie simţit şi admirat.

Amintirile. Frenezia. Muzica… Filmul.
Inspirat de albumul cu acelaşi titlul al celor de la Pink Floyd, este vorba despre Pink Floyd: The Wall, filmul este un muzical întunecat, o poveste spusă de Pink (Bob Geldof), interpret care este cuprins de depresie. Pelicula se construieşte pornind de la reflecţiile acestuia asupra propriei vieţi. Zidul care apare în poveste este, de fapt, o metaforă care exprimă izolarea, bariera pe care interpretul de muzică rock l-a înălţat conştient pentru a se pune la adăpost de suferinţă.
Fundaţia acestui perete despărţitor se află undeva în copilăria sa, momentul crucial fiind acela în care tatăl lui moare, iar el este crescut de o mamă exagerat de protectoare, fiind educat într-un sistem şcolar represiv. De fapt, prin muzică, Pink încearcă să se elibereze din lumea în care trăieşte. Cu toate acestea, chiar după ce cunoaşte succesul, devenind vedetă rock, zidul din jurul lui continuă să crească, iar eroul se simte prins în capcana celebritaţii şi este rănit de eşecul relaţiilor personale.

Un Pink , din copilărie până la apogeul carierei, când nu mai poate urca pe scenă decât drogat.
Din coloana sonoră a peliculei fac parte şi „Another Brick in the Wall” :

“We don’t need no education

We don’t need thought control

No dark sarcasm in the classrppm

Teacher, leave those kids alone

Hey, Teacher. Leave those kids alone!”

tema preferata de Steve Jobs, Bill Gates si Mark Zuckenberg,

sau „Comfortably Numb”.
Pelicula „Pink Floyd: The Wall” a fost nominalizată la Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films şi a câştigat două premii la ceremonia decernării premiilor BAFTA.

 

Pentru fanii Pink Floyd, trupa va concerta în Bucureşti pe 28 august 2013 în Piaţa Constituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *