Tragerea la sorţi pentru CM de Fotbal FIFA Qatar 2022, în direct la TVR 1. Articol de Mihaela Berinde

https://blog.revistaderecenzii.com/

Marian Olaianos

Tragerea la sorţi pentru CM de Fotbal FIFA Qatar 2022, în direct la TVR 1

Fanii fotbalului vor şti cum va arăta drumul spre glorie al echipelor calificate la turneul final al CM de Fotbal Qatar 2022! Pe 1 aprilie, ora 19.00, în direct la TVR 1, de la Centrul de Expoziţii şi Convenţii din Doha, vom afla tabloul Cupei Mondiale 2022. 

Primele emoţii pentru echipele calificate la Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022 se vor simţi pe 1 aprilie, când are loc tragerea la sorţi a grupelor competiţiei. TVR 1 transmite evenimentul în direct începând cu ora 19.00, cu comentariul jurnalistului Marian Olaianos, prezent la faţa locului.

Comitetul de organizare a competiţiilor FIFA a aprobat procedura pentru tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale Qatar 2022. Astfel, 28 de echipe deja calificate vor fi alocate în patru valorice, în conformitate cu principiile sportive FIFA. În calitate de gazdă, Qatar a fost inclusă în prima urnă valorică. Alături de ea, în urna capilor de serie mai sunt: Brazilia, Belgia, Argentina, Franța, Anglia, Spania și Portugalia.

Ţările care ocupă locurile 8-15, în clasamentul echipelor calificate, vor fi alocate celei de-a doua urne, iar poziţiile 16-23 în rândul celor mai bine situate echipe calificate se vor afla în cea de-a treia urnă valorică. Cea de-a patra urnă va include echipele cu ranking 20-28, plus încă 3 locuri rezervate celor două câştigătoare ale play-off-urilor intercontinentale şi câştigătorului din play-off-ul UEFA.

Echipele calificate la CM Fotbal Qatar 2022 vor fi împărţite în 8 grupe, trei dintre acestea rămânând deocamdată incomplete. Locurile rămase libere vor fi ocupate abia în luna iunie, când vor avea loc meciurile de baraj intercontinentale. Play-off-urile intercontinentale se vor disputa pe 13-14 iunie în Qatar, iar echipa care va câştiga barajul (play-off-ul) UEFA se afla de asemenea, în mai-iunie.

Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022 are loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *