Vania Pierșinaru – Comunicat de presă:Premianţii Zilelor Teatrului Studenţesc 2013

Duminică, 14 Iulie, Teatrul În Culise a încheiat cele şapte zile de spectacol din cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului „Zilele Teatrului Studenţesc”, oferind patru premii pentru tinerii absolvenţi de actorie.

tn

Au fost şapte zile în care ne-am bucurat să vedem atât de mulţi tineri care, prin spectacolele lor, au reuşit să liniştească sălile forfotitoare şi să obţină ropote de aplauze la finalul reprezentaţiilor. Spectatorii s-au arătat dornici de a-i vedea şi de a-i cunoaşte, au adus flori şi i-au aşteptat pe actori pentru a-i felicita.

Fiind un festival-concurs acesta s-a încheiat cu festivitatea de premiere în cadrul căreia am aflat cine şi ce a câştigat.

  • Premiul pentru cel mai bun spectacol a câştigat un loc în stagiunea Teatrului În Culise (12 reprezentaţii) şi a fost acordat spectacolului „Aproape” (un proiect UNATC, coordonat de Lector Univ. Dr. Andreea Vulpe) .
  • Premiul publicului a fost oferit în urma notelor oferite de către spectatori prin intermediul chestionarelor. Spectacolul „O anecdotă provincială” (un proiect UNATC, coordonat de Conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi Asist. univ. dr. Mihai Brătilă) a obţinut cel mai mare punctaj (47,67 din 50) şi a câştigat suma strânsă în urma donaţiilor făcute de către spectatori (1025 lei).
  • Premiul pentru cel mai bun actor (500  lei) nu a fost deloc o surpriză, câştigătorul primind aceeaşi distincţie şi în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC: Rareş Andrici, pentru rolurile Katurian („Omul-Pernă”) şi Dani („Pisica Verde”).
  • Premiul pentru cea mai bună actriţă (500 lei) a mers către Ilona Brezoianu, pentru rolul Rhondei („Aproape”).

Membrii juriului au fost reprezentaţi de Gabriela Hurezean – critic de teatru (muzesiarme.ro) şi Cristian Bajora – regizor, directorul Teatrului În Culise. Trebuie să aducem mulţumiri juriului pentru că timp de şapte zile şi-au umplut serile cu teatru, precum şi participanţilor, pe care sperăm să îi vedem în continuare pe scenă. Felicitări!

Pentru următoarea ediţie, Teatrul În Culise îşi doreşte ca „Zilele Teatrului Studenţesc” să crească în premii şi în spectacole şi să găsească acele resurse financiare care să permită să ofere o experienţă de neuitat atât pentru actori, cât şi pentru spectatori.

 Despre câştigători:

Cel mai bun spectacol:

Aproape – De John Cariani (Traducerea Cristi Juncu)
Cu: Cătălin Jugravu, Alex Mustătea, Vladimir Albu, Andrei Cătălin Andrei, Octavian Costîn, Irina Antonie, Francesca Leonte, Mădălina Craiu, Lorena Luchian, Ilona Brezoianu, Anca Markos
Coordonator proiect: Lector Univ. Dr. Andreea Vulpe
Scenografia: Dan Titza

Premiul publicului:

O anecdota provincială (UNATC)
De Alexander Vampilov
Cu: Lia Gherman, Vladimir Albu, Ionuţ Toader, Irina Antonie, George Lepădatu, Andrei Cătălin
Profesori coordonatori:
Conf. univ. dr. Mircea Gheorghiu şi Asist. univ. dr. Mihai Brătilă
Scenografia: Roxana Irina Rusu
Clasa Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni

Despre organizatori:

Asociaţia Culturală “În Culise” a fost înfiinţată în 2011 de către doi tineri din domeniul artelor spectacolului, cu scopul de a organiza evenimente culturale. Aceasta îşi propune să readucă în atenţia tinerilor dramaturgia ca formă de divertisment, prin punerea în scenă a unor spectacole actuale, inovative şi nonconformiste şi prin organizarea unor evenimente cu caracter cultural care promovează arta dramatică şi tinerii creatori. În prezent, Asociaţia Culturală „În Culise” se ocupă de activitatea Teatrului „În Culise”, urmând ca la sfârştiul lunii Iulie să lanseze un nou spectacol „Vania sau târfa care nu iubea”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *